Kampacovo svestrano umeće, Real u finalu Kupa kralja

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 21:00

U borbi za trofej Kraljevski klub će se sastati sa Unikahom ili Andorom

Nije Real Madrid dozvolio Valensiji ni najmanju šansu da se dokopa iznenađenja. Pažljivo je Pablo Laso prostudirao na koji se način Barselona opekla protiv ekipe Đaumea Ponsarnaua, pa je Real bez većih problema slavio protiv Valensije 91:68. Naučio je Kraljevski klub iz tuđih grešaka.

Po sedmi put uzastopno ekipa Pabla Lasa naći će se u finalu Kupa kralja, a imaće i veliku priliku da vrati trofej u vitrine posle dve godine pauze (Barselona osvajala), pošto će joj u borbi za pehar protivnik biti Unikaha ili Andora (sastaju se u 21:00). Finale u dvorani Martin Karpena zakazano je za nedelju u 18.30h.

Izabrane vesti

Već početkom meča bilo je jasno da je Real odlučio da se u Madrid ne vraća bez pehara. Devet uzastopnih poena na startu susreta nagovestili su u kom smeru će se duel odvijati. Sredinom druge četvrtine aktuelni šampion Španije stigao je do 15 poena prednosti zahvaljujući sjajnoj odbrani. Valensija je u prvom poluvremenu postigla samo 20 poena, što je dokaz kako je ekipa Pabla Lasa izgledala dominantno u defanzivi. Treba istaći da je Valensija bila oslabljena neigranjem Sema van Rosoma, Broka Motuma i Džordana Lojda, dok Vanja Marinković nije bio maksimalno spreman zbog problema sa kolenom, pa je na terenu proveo svega sedam minuta (dva poena).

U drugom delu utakmice prednost je konstantno nastavila da raste, a košarkaši Reala pružili su znatno kvalitetniju partiju od četvrtfinalnog duela sa Bilbaom. Razlika je tokom poslednje deonice otišla na maksimalnih plus 30, a ekipa Đaumea Ponsarnaua uspela je samo da ublaži poraz. Pablo Laso ravnomerno je podelio minutažu svim igračima kako bi spremno dočekali sutrašnje finale. Rudi Fernandez i Nikolas Laprovitola bili su jedini košarkaši u pobedničkoj ekipi koji nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Najefikasniji kod Real Madrida bio je Entoni Rendolf sa 16 poena. Međutim, apsolutni junak trijumfa bio je Fakundo Kampaco koji je po ko zna koji put ispunio sve statističke kolone. Sa 15 poena, devet asistencija i sedam skokova stigao je do indeksa korisnosti 31 i tako pomogao Realu da obezbedi plasman u finale. Džejsi Kerol ubacio je 12 poena, dok je Valter Tavares dodao devet uz 10 skokova.

Sa druge strane prednjačio je Alberto Abalde sa 12 poena, dok je Majk Tobi dodao 11. Vanja Marinković je za sedam minuta na parketu upisao dva poena.

KUP KRALJA

Polufinale

Real Madrid - Valensija 91:68 
/Rendolf 16 - Abalde 12/

Unikaha - Andora 92:59
/Fernandez 19 - Hana 16/

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara