Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Mogao bi da bude kraj: Nadal ne ide na US Open, Lejver kup podseća na Federerov oproštaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 23:06

Španski as će propustiti poslednji grend slem sezone, a najavio je učešće na Lejver kupu... Tamo je pre dve godine Rodžer Federer završio tenisku karijeru

Od starta 2023. godine, od teške povrede na Australijan Openu, kasnije i operacije početkom leta, Rafael Nadal nije onaj stari. To se pokazalo nebrojeno puta, otkako se "oporavio". Telo 38-godišnjaka jednostavno nije i nikada neće biti isto. To se jasno videlo i u Parizu kada je u drugom kolu olimpijskog turnira ukrstio reket sa Novakom Đokovićem. Bilo je snažnih udaraca, ali ne i karakteristične kretnje Španca koja ga je krasila tokom čitave karijere.

Nadali su se ljubimci španskog asa da će ih Rafa obradovati pojavljivanje na dolazećem US Openu, ali to se neće dogoditi. Sam Nadal je to potvrdio obrativši se javnosti putem društvenih mreža.

Izabrane vesti

"Zdravo svima, pišem vam danas kako bih vas obavestio da neću učestvovati na ovogodišnjem US Openu, mestu za koje me vežu sjajna sećanja. Nedostajaće mi posebne noći pune elektriciteta i naboja na Artur Ešu, ali mislim da nisam spreman da dam 100 odsto ovoga puta. Hvala svim mojim navijačima u Sjedinjenim Državama, nedostajaćete mi i vidimo se drugom prilikom. Puno sreće želim svima na uvek neverovatnom US Openu", napisao je Nadal i obavestio javnost gde da ga očekuje: "Moj naredni turnir biće Lejver kup u Berlinu."

Da ne prejudiciramo, ali setimo se da je Rodžer Federer prebogatu karijeru okončao upravo na Lejver kupu. Da li je Rafa, nakon što se više puta pokazalo da telo više ne može da trpi fizičke napore kao nekada, odlučio da odsvira kraj isto kao i Rodžer?



tagovi

Rafael NadalLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara