Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Mekinro: Teško da je Alkaraz favorit protiv Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 09:15

„Novak se vraća u pravu formu“, kaže Amerikanac

Paklen žreb je zapao Novaku Đokoviću na Rolan Garosu. Najpre u osmini finala Dijego Švarcman, uvek neugodan na šljaci, pa u četvrtfinalu Rafael Nadal, a ako i njega preskoči, onda ga čeka – Karlos Alkaraz.

Barem tako izgleda na papiru, a ko zna šta će se sve dešavati na zemljanim terenima u Parizu, ko će dobaciti do projektovanog mesta u kosturu drugog grend slem turnira u godini.

Izabrane vesti

Karlos Alkaraz je izazvao zemljotres u svetu tenisa ove godine, pa se sada ne govori sa ushićenjem o mogućem sudaru Đokovića i Nadala, nego Novaka i Karlosa, teniskog kralja i mladog lava.

Nije malo onih koji smatraju da je tinejdžer iz Mursije, u stvari, prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, ali sa tim ocenama se ne slaže Patrik Mekinro, nekadašnji američki teniser, Dejvis kup selektor SAD, rođeni brat daleko poznatijeg i priznatijeg Džona, a poslednjih godina medijski ekspert za beli sport.

„Alkaraz dolazi na Rolan Garos kao favorit. Ali, ako me terate do kraja da izaberem ko je prvi kandidat za trofej, teško da mogu da idem protiv Novaka Đokovića, jer ulazi u pravu formu“, rekao je Mekinro.

Iako je svet tenisa maltene već okačio Alkarazu nadimak „Novi Nadal“, kojeg će se teško otresti u skorije vreme, sve je više stručnjaka koji govore da je mladi Španac, u stvari, novija verzija – Novaka Đokovića.

Jedan od njih je i Patrik Mekinro.

„Igra desnom rukom, ima jak forhend, solidan dvoručni bekhend. Možda još nije tako raznovrstan u slajsu kao Đoković. Igra na vrlo sličan način Novaku, samo što je još agresivniji i moćniji na neki način. I kreće se dobro, skoro kao Đoković“, podvukao je Patrik Mekinro.

 


tagovi

Novak ĐokovićPatrik MekinroKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara