Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Mekinro: Ne znam šta se dešava sa Đokovićem, ali sad više izgleda kao čovek

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 09:35

“Njega niko ne može da uči kako se igra tenis”, kaže legendarni Amerikanac

Dobio je Novak Đoković prvi meč na Rolan Garosu, sa 3:0 je eliminisao Pjera-Iga Erbera, ali još je to daleko od onih šampionskih igara na koje je najbolji teniser sveta svih vremena navikao sve kada su u pitanju grend slemovi.

Oko Đokovića je često neka fama, a ni sada nije drugačije. Pitanje od milion dolara koje svi postavljaju, među njima i legendarni Džon Mekinro je: šta se sa Novakom događa?

Izabrane vesti

“Stvarno ne znam šta je sa njim. Da li je u pitanju neki problem fizičke prirode, da li manjak motivacije ili su u pitanju godine, nešto što mu skreće pažnju van terena. Ali, sada Novak izgleda više kao čovek”, našalio se Mekinro, koji je često za srpskog asa govorio da nije sa ove planete.

Ipak, ako mora da izdvoji jednu stvar na koju najviše sumnja, Mekinrou je to – motivacija.

“Niko ne može Đokovića da uči kako se igra tenis. Mislim da je njemu samo potreban neko ko će biti pored njega i ko će znati da ga motiviše. Igrači danas mnogo više pažnje posvećuju grend slemovima nego u moje vreme, mi smo više balansirali tokom cele sezone”.

Legendarni Amerikanac smatra, a lako se složiti s njim, da je ovo najneizvesniji Rolan Garos u poslednjih 20 godina.

“Mislim da godinama unazad nije bilo ovako izjednačeno. Pogotovo zbog neizvesnosti oko najboljih igrača. I to je vrlo uzbudljivo iz ugla komentatora, ali sam siguran da je stresno za igrače, pogotovo za najbolje, koji ni sami nisu sigurni gde su sa formom”, podvukao je Džon Mekinro.

 


tagovi

Novak ĐokovićDžon MekinroRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara