Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev: Opet za titulu sa čovekom koji juri 21. slem, Novak će gledati finale

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.01.22. | 12:51

"Ne znam za koga je Nadal navijao u Njujorku", kaže Rus

Titula na prvom grend slemu nove teniske sezone otići će u ruke Rafaela Nadala ili Danila Medvedeva! Posle Nadalovog sparingovanja sa Mateom Beretinijem i Medvedev je bez previše muke nadigrao Stefanosa Cicipasa za drugo uzastopno grend slem finale.

Neverovatno, a to je i sam Medvedev poručio nakon meča, ponovo će za titulu igrati protiv asa koji juri svoj, ujedno i rekordni 21. grend slem u karijeri. Prošli put u Njujorku na Ju-Es openu sa Novakom Đokovićem koga je dobio i uzeo prvenac, sada sa Rafaelom Nadalom koji se nada prvoj tituli u Melburnu još od 2009. godine.

Izabrane vesti

"Igraću opet protiv jednog od najboljih svih vremena. Opet za titulu sa čovekom koji će ići na 21. grend slem. Ne znam za koga je Rafa navijao u Njujorku, ali verujem da će Novak sada gledati ovaj meč. Prošlo finale sa Nadalom (US open 2019. godine) trajalo je skoro pet sati. Znam koliko je Nadal dobar i potrudiću se da pobedim", izjavio je Medvedev.

Subota, 9.30: (1,25) E. Barti – D. Kolins (4,00)

Analizirao je prvi nosilac - posle deportovanja Novaka Đokovića - meč protiv Cicipasa. Kaže da ga je Grk pošteno namučio, ali da je uspeo da pronađe dobitnu formulu...

"Svaki meč protiv Stefanosa je poseban. Nalazimo se pri vrhu ATP liste, pa ne možemo često da se sretnemo pre polufinala. Zato je svaki duel poseban. Stefanos je ofanzivan igrač, trči na mrežu kad god mu se ukaže prilika. Bio sam malo umoran, ne znam da li su njegove lopte bile suviše brze ili sam ja bio spor. Trudio sam se da tražim bolje pozicije, da mu ne dozvoljavam lake poene i situacije. Ponekad su mečevi tesni, imao sam neke promašaje kada sam mogao do brejka, pa onda i on. Potom sam našao momentum, uspeo da pogodim neke važne udarce, on je pao sa energijom, moje samopouzdanje je raslo kako je meč prolazio", poručio je čovek koji će drugu godinu zaredom igrati u finalu Australijan opena i dodao:

"Ovo je možda prvi meč na celom turniru kada sam malo više promašivao. Moglo je to da me košta, zbog čega nisam bio toliko zadovoljan jer sam igrao protiv jakog protivnika. Neću sada zbog toga da udaram glavom o zid i razmišljam o tome previše, trudiću se da se prepustim i odigram najbolje što mogu u finalu".

Cela planeta priča o detalju iz drugog seta, kada je Medvedev vikao na španskog sudiju Haumea Kampistola, žaleći se na to što je Cicipas neprestano komunicirao sa svojim ocem...

"Iskreno, mislim da mi emocije nisu pomogle previše. Gubiš koncentraciju, previše energije. Srećan sam što sam uspeo ponovo da se koncentrišem, da izvučem neke važne servise i vratim se u meč. Vratio sam se, jako je bitan meč i srećan sam što sam pobedio".

Za razliku od četvrtfinala sa Feliksom Ože Alijasimom koji je trajao skoro pet sati, duel protiv Cicipasa bio je gotovo upola kraći...

"Kada sam završio meč sa Feliksom, pričao sam sa trenerom i pitao ga kako da se vratim. Jedva sam mogao da se pomerim. Dobro smo odradili oporavak. Zaspao sam, ali kada sam se probudio osećao sam da nije tako loše, da mogu lepo da se oporavim na vreme. Drago mi je što i danas nije bilo pet sati, da mogu lepo da se oporavim za finale".

Upitan da li će ispratiti žensko finale između domaće teniserke Ešli Barti i Amerikanke Danijel Rouz Kolins, Medvedev je rekao da zavisi od toga kada će susret početi, a kada je dobio odgovor da je u 19.30 po tamošnjem vremenu (9.30 po srednjoevropskom), nije bio siguran:

"Obično u 20.15 idem na večeru...", zaustio je Medvedev pre nego što ga je domaćin Džim Kurijer prekinuo rečima: "Čoveče, pokušavam da malo podignem tvoj rejting kod domaćih gledalaca", aludirajući na to koliko se Rus loše kotira među gledaocima na tribinama, odnosno da su stalno na krivoj nozi. Medvedev je potom uz osmeh uzvratio:

"Gledaću finale, ljudi, ne brinite".

Finalni okršaj između Nadala i Medvedeva na programu je u nedelju od 9.30 po srednjoevropskom vremenu. Španac traži svoj 21. grend slem karijere, Rus drugu vezanu titulu na najprestižnijim turnirima.


tagovi

Australijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara