Dušan Lajović (AFP)
Dušan Lajović (AFP)

Medvedev na betonu kao zid, Lajović uzeo set i dobio pohvale Rusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 00:08

Srpski teniser očekivano poražen od petog igrača planete u 1. kolu US Opena

Znalo se i pre šest dana, kada je žreb US Opena spojio Dušana Lajovića i Danila Medvedeva u prvom kolu, da su šanse srpskog tenisera da preživi premijerni meč minimalne. U skladu sa tim, nije Duci mogao protiv verovatnoće, ali je makar ostavio više nego korektan utisak protiv dvostrukog finaliste i osvajača američkog grend slema iz 2021. godine - 1:3 (3:6, 6:3, 3:6, 1:6).

Naterao je Lajović ruskog tenisera da "pusti krv" u drugom setu, a Medvedev je u intervjuu nakon meča džentlmenski pohvalio Srbina: "Lajović igrao na neverovatnom nivou u drugom setu, nisam mogao da igram bolje od njega." Međutim, kao da se 32-godišnji Beograđanin ugasio u pauzi između drugog i trećeg perioda igre. Posle priličnog broja dugih poena i gemova u prva dva seta, treći i četvrti Rus je dobio za svega 65 minuta.

Izabrane vesti

Jeste Medevev gubio u prvim mečevima u Montrealu i Sinsinatiju, ali kada god se pojavi na njujorškom betonu, favorit je za samu završnicu turnira. A u dugim razmenama nema igrača koji tako neprimetno isisava život iz protivnika kao što to radi Danil.

SVE MEČEVE US OPENA MOŽETE GLEDATI UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Uspevao je Lajović da iskoristi slabe procente prvog servisa protivnika, činjenicu da je napravio čak deset duplih servis grešaka i večeras se domogne čak devet brejk šansi, ali je unovčio samo tri. Poslednju je imao u četvrtom setu pri vođstvu Medvedeva 2:0, ali nakon što je nije iskoristio, Rus je vezao još tri gema i poveo sa nedostižnih 5:0.

Interesantno, ovo je bio četvrti međusobnih okršaj Dušana i Danila, a Medvedev je večeras izjednačio na 2:2 u duelu koji je obeležio njegov forhend viner koji je ušao u teren sa spoljne strane mreže.

Medvedev bi u narednom kolu mogao na još jednog Srbina budući da čeka boljeg iz duela Hamad Međedović - Fabijan Marožan koji je upravo u toku.


tagovi

Danil MedvedevDušan LajovićUS Open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara