""
""

Maša dobila derbi lepotica, debakl Halepove, gledaćemo rusko polufinale!

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.01.15. | 09:36

Šarapova lako izašla na kraj sa Eženi Bušar, Jekaterina Makarova deklasirala treću teniserku sveta

U okršaju teniskih lepotica, starija šampionka je očitala lekciju mlađoj naslednici iz Kanade. Marija Šarapova je u četvrtfinalu Australijan opena savladala Eženi Bušar sa 6:3, 6:2 i plasirala se među četiri najbolje.

Izabrane vesti

Šarapova je lakše nego što se očekivalo izašla na kraj sa najmlađom članicom Top 10 na svetskoj rang-listi. Za sat i 20 minuta igre je uspela da overi plasman u polufinale. Nervozna Bušarova je od početka meča sama sebi bila veliki protivnik i mnogo je grešila. Lepa Kanađanka je očigledno pala pod pritiskom o čemu govori i broj od 30 neiznuđenih grešaka, kao i podatak da nijednom nije uspela da se izbori za brejk šansu.

Šarapova će u polufinalu igrati protiv zemljakinje Jekaterine Makarove koja je napravila iznenađenje i eliminisala treću nositeljku u Melburnu - Simonu Halep. Makarova je pružila sjajnu partiju i deklasirala rumunsku teniserku za nešto više od sat vremena igre  - 6:4, 6:0!

Ništa nije za rukom prolazilo Rumunki koji je imala duplo više neiznuđenih grešaka nego vinera, dok je kod Makarove bio obrnut slučaj i lako je zaključiti koliko lako je doša do pobede. Ruskinja je plasmanom u polufinale Australijan opena ponovila najveći uspeh u karijeri pošto se među četiri najbolje plasirala i na prethodnom US openu.

Četvrtfinale:
Šarapova (Rusija) - Bušar (Kanada) 6:3, 6:2
Makarova (Rusija) - Halep (Rumunija) 6:4, 6:0

Večeras:
S. Vilijams (SAD) - Cibulkova (Slovačka)
V. Vilijams (SAD) - Kiz (SAD)

(FOTO: Action images)


tagovi

WTASimona HalepMarija ŠarapovaJekatarina MakarovaEženi BušarAustralijan open 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara