""
""

Marej okončao poljsku bajku: Na Đokovića za trofej Vimbldona!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.13. | 22:52

Domaća uzdanica rezultatom 6:7 (2:7), 6:4, 6:4, 6:3 pobedio Jiržija Janovica i po drugi put uakrijeri će igrati za najprestižniji pehar

Drugi finalista ovogodišnjeg Vimbldona je Endi Marej. U polufinalu se nije desila senzacija i škotski teniser je opravdao ulogu favorita protiv najvećeg iznenađenja turnira, poljskog autsajdera Jiržija Janovica pobedio ga sa 6:7 (2:7), 6:4, 6:4, 6:3.

Izabrane vesti

Iako je u prvom setu pregazio Mareja u tajbrejku, to je bilo sve od Poljaka za ovaj meč. Marej je uspeo da se izbori sa ogromnim pritiskom i na opšte oduševljenje domaće publike je napravio potpuni preokret.  Sa po jednim brejkom prednosti je osvojio naredna dva seta. Nije ga poremetilla ni pauza sredinom trećeg seta kada je meč prekinut zbog mraka da bi se zatvorio krov i upalili reflektori. Marej je rutinski priveo meč kraju i okončao poljsku bajku.
“Bio je ovo veoma težak meč. Poptuno drugačiji u odnosu na sve prethodne. On ima neverovatan servis, ostavio mi je malo prostora da nađem ritam, ali uspeo sam. U tajbrejku sam promašio neke šanse, on je pronašao neke svoje udarce. Ipak, uspeo sam da preokrenem i srećan sam zbog toga. Posle zatvaranja krova, odmorio sam 20 minuta, istuširao se, odigrao najbolje što sam mogao i priveo meč kraju”, rekao je Marej posle polufinalne pobede.

On zna da ga u finalu očekuje najteža prepreka: prvi teniser sveta Novak Đoković.
“Biće teško pobediti ga, samo jednom smo igrali na travi, očekujem težak meč i dugačke razmene udaraca”, poručio je Marej.  

I Đokoviću i Mareju će ovo biti drugo finale Vimbldona. Naš as je to jedino finale rešio u svoju korist, dok je Marej poražen. U karijerama su 18 puta ukrstili reket, Novak vodi sa 11:7. Poslednja tri meča, Srbin je rešio u svoju korist, a u tom jedinom meču na travi, Marej je slavio prošle godine u polufinalu Olimpijskih Igara. 

(FOTO: Action images)


tagovi

atpEndi MarejJirži JanovičNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara