Fabijan Marožan (AFP)
Fabijan Marožan (AFP)

Mađarski usisivač favorita i dalje radi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 04:29

Fabijan Marožan je najlepša priča ovogodišnjeg mastersa u Majamiju...

Nije osvajao ATP titule, nije igrao ni finala, niti je ikada bio među 50 najboljih na svetu. Ali kako igra u Majamiju, Fabijan Marožan nagoveštava da bi u budućnosti mogao do teniskih pehara... Ako ne na turnirima masters serije, onda bar ATP 250 ili ATP 500 nadmetanjima.

Mađarski teniser je najlepša priča ovogodišnjeg mastersa u Majamiju jer je posle Holgera Runea uzeo meru još jednom top 10 teniseru. Ovoga puta bio je to Aleks De Minor koji je stajao na putu do četvrtfinala - 1:2 (4:6, 6:0, 1:6).

Izabrane vesti

Mađarski usisivač favorita i top 10 tenisera i dalje radi. Ne gasi se. Bila je ovo Marožanu četvrta pobeda u pet duela protiv tenisera iz pomenute kategorije. Pobeđivao je i Karlosa Alkarasa i Kaspera Ruda, a jedini poraz naneo mu je upravo Karlitos pre manje od dve nedelje u osmini finala Indijan Velsa. Kako je Aleksandar Zverev pobedio Karena Hačanova uz samo devet izgubljenih poena na svoj servis (6:1, 6:4), imaće 24-godišnjak iz Budimpešte novu šansu za skalp top 10 igrača.

Inače, postao je prvi teniser još od Davida Nalbandijana i Indijan Velsa 2012, koji je rangiran van top 50, a koji je pobedio više od jednog top10 igrača na putu do četvrtfinala mastersa na tvrdoj podlozi. Protim je prišio sebi etiketu prvog Mađara koji je slomio otpor bar dvojice top10 tenisera na jednom turniru otkako je ATP renking uveden 1973. godine.

Najlepše trenutke karijere proživljava Mađar koji je danas bio toliko mentalno čvrst da ga ni drugi set koji je izgubio sa 6:0, ne izbaci iz ravnoteže. A Marožan je odgovorio na krompir koji mu je Australijanc uvalio sa autoritativnih 6:1 u odlučujućem setu i izvojevao pobedu koja mu garantuje skok na 38. mesto ATP liste. Naravo, to će mu biti rang karijere. Ako kojim slučajem završi u polufinalu, eto Marožana na 30 poziciji. Kako igra, zaslužuje i mnogo više.



tagovi

Fabijan MarožanAleks de Minormasters majamiATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara