Ivan Ljubičić (©AFP)
Ivan Ljubičić (©AFP)

Ljubičić ponudio ostavku zbog olimpijskog debakla francuskih tenisera: Ovo je katastrofa!

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.24. | 17:40

Pre Francuska to je "uspelo" samo Grcima i Korejcima

Bio je treći igrač sveta, vodio Rodžera Federera, vodio i Miloša Raonića i nema sumnje da Ivan Ljubičić mnogo zna o tenisu. Ali kao direktor olimpijske reprezentacije Francuske doživeo je potpuni debakl zbog čega je danas – podneo ostavku.

Konkretan povod – poraz Korentana Mutea od Tomija Pola sa 6:7 (6), 3:6. Ali ne toliko zbog tog poraza koliko zbog činjenice da Francuzi kao domaćini Igara i zemlja koja se ponosi teniskom tradicijom nije uspela da se domogne nijednog četvrtfinala.

Izabrane vesti

Francuska je treća zemlja u istoriji tenisa koja je organizovala Olimpijske igre, a da nije imala nijednog predstavnika u četvrtfinalu. Pre nje to se desilo samo Grcima i Južnoj Koreji“, iskreno je priznao Hrvat.

I onda prešao na konkretne akcije.

Realnost je da smo ostvarili katastrofalan rezultat. I moramo da preuzmemo odgovornost. Već sam razgovarao sa predsednikom Teniskog saveza Francuske Žilom Moretonom. Ja sam odgovoran za francuski tim i već sam mu ponudio ostavku, jer nisam uspeo da pripremim igrače, bez obzira na to što je ovo individualan sport“.

Doduše...

Teško mi je da razumem to što smo imali četiri dubla, a da pre Olimpijskih igara nisu odigrali nijedan meč zajedno... Doneli smo klavir, zaposlili kuvara, ali nismo znali da pripremimo igrače“.

Dodajmo samo da Francuska poslednji put nije imala tenisera u četvrtfinalu Olimpijskog turnira još na Igrama u Atlanti 1996. godine. Poslednju medalju osvojili su u Londonu 2012.


tagovi

Ivan LjubičićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara