Grigor Dimitrov (Reuters)
Grigor Dimitrov (Reuters)

Lepo je ponovo biti među deset: Dimitrov lepršav i na šljaci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 14:51

Bugarin na startu mastersa u Monte Karlu eliminisao domaćeg predstavnika Valentana Vašeroa

Isprašio je Janik Siner krajem marta Grigora Dimitrova u finalu mastersa u Majamiju, ali sam dolazak do borbe za pehar obezbedio je Bugarinu povratak među deset najboljih tenisera na svetu. Prvog aprila, Dimitrov se prvi put od 2018. godine obreo u odabranom društvu na ATP listi, a nedelju dana kasnije, odnosno danas upisao i prvu pobedu kao top 10 teniser posle gotovo šest godina. U prvom kolu Monte Karla savladao je domaćeg takmičara Valentana Vašeroa - 0:2 (5:7, 2:6).

Očigledno da prija Bugarinu koji od kraja 2023. i početkom 2024. godine igra kao mladić, povratak među društvo najboljih. Kalendarsku godinu zaočeo je sa pet pobeda i peharom u Brizbejnu, prvim od 2017. kada beše svetski broj tri, u međuvremenu je došao do skora od 21 pobede i pet poraza.

Izabrane vesti

Vašero kao 138. teniser sveta nije predstavljao naročito zahtevnu prepreku, mada je bio prilično žilav u prvom setu koji je potrajao blizu sat vremena. Nakon razmenjenih brejkova na startu, rivali su čuvali servis sve do 12 gema u kojem je Dimitrov slavio oduzevši servis protivniku i došavši do seta. U narednom je sve išlo kao po loju.

Znatno veći izazov Dimitrov bi trebalo da ima u drugom kolu gde mu sleduje sudar sa boljim iz duela Mateo Beretini - Miomir Kecmanović. Italijan i nekadašnji top 10 igrač se polako vraća u pravi ritam i trenutno je 84. na svetu, dok je Kecmanović nakon četiri vezana poraza pao na 66. poziciju.


tagovi

Grigor DimitrovATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara