Lepa Karolina ide u penziju

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.12.19. | 15:11

Voznijacki objavila da završava tenisku karijeru nakon Australijan opena

Jedna od najboljih i najpopularnijih teniserki u 21. veka, Karolina Voznijacki odlučila je da završi kariejru. Plavokosa Dankinja će to učini za bezmalo mesec dana, na Australijan openu, mestu njenog najvećeg uspeha gde je prošle godine podigla jedini grend slem pehar.

"Sve o čemu sam sanjala sam postgla na terenu. Uvek sam sebi govorila da kada dođe vreme da me više interesuju stvari van tenisa, da je vreme da se stavi tačka", stoji u objavi na društvenim mrežama 29-godišnjakinje iz Odenzea,"To su sada moj suprug, porodica koju želimo, ali i rad na humanitarnom polju. Zato najvaljujem da ću se penzionisati tokom Australijan opena u januaru, što nema nikakve veze sa mojim zdravljem. Zahvaljujem se svima na velikoj podršci!" 

Izabrane vesti

Dankinja poljskog porekla bavi se profesionalno tenisom od 16. godine, osvojla je 30 WTA titula, bila 71 sedmicu prva na svetu i ima jedan grend slem i pehar sa WTA finala, a od takmičenja je zaradila preko 34 miliona dolara. Karijeru, koju je zakočio pre godina dana ustanovljeni reumatoidni artritis, završava na 37. poziciji WTA liste.

Otvoreno prvenstvo Australije na programu je od 20. januara do 2. februara 2020.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara