Lajović se spasao sa ivice poraza, Srbija povela na ATP kupu protiv Južne Afrike

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 11:08

Naš drugi reket nakon preokreta bolji od Lojda Herisa, na redu je repriza Vimbldonskog finala 2018. između Đokovića i Andersona

Uz mnogo muke Dušan Lajović je uspeo da donese prvi bod Srbiji u Brizbejnu u njenom prvom nastupu na novom takmičenju reprezentacija, ATP kupu (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona dolara).

Drugi reket našeg nacionalnog tima je preokrenuo protiv nezgodnog Lojda Herisa, 99. na svetskoj lestvici i slavi u Brizbejnu sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (4) i 6:3 za dva sata i 15 minuta vema teškog susreta. Time je Srbija povela protiv Južne Afrike sa 1-0 i dovoljan je još jedan trijumf za konačnu pobedu u prvom kolu Grupe A

Izabrane vesti

"Sjajan meč, želim da se zahvalim velikom broju navijača, izgledalo je kao da se igra Dejvis kup. Nije mi išlo dobro u prvom setu, nekako sam izdržao dobio drugi dset, a on je onda malo i fizički pao. Nije bilo nimalo lako igrati zbog velike vlage i vrućine.", izjavio je popularni Duci nakon susreta.

Drugi singl meč dana igraju Novak Đoković i Kevin Anderson, dva stara znanca, između ostalog i iz finala Vkmbpdona 2018. koje je, naravno dobio Beograđanin. Naš prvi reket je veliki favorit, ali ne treba očekivati da mu bude lako pošto je u pitanju zasita vrhunski protivnik jedan od najbojih servera koji se, istina još vraća u formu nakon duže pauze zbog oporavka od povrede. Nakon njih slede dublovi, gde su za naš prijavljeni Viktor Troicki i Đoković, mada može da dođe do promene nominacija, što je odluka na našem selektoru Nenadu Zimonjiću. Južnoafrikance će predstavlajti zaista jak par koji čine Rejven Klasen i Ruan Relofze.

U prepodnevnom delu takmičenja u okviru Grupe A naši najveći rivali, Francuzi su savladali Čile sa 2-1u susretima. Benoa Per je bio bolji od Nikolasa Harija sa 6:7 (3), 6:3 i 6:3, Gael Monfis od Kristijana Garina rezultatom 6:3 i 7:5, dok je u dublu, kada je već bio odlučen protivnik pobedila južnoamerička reprezentacija, to jest Garin i Hari koji su bili neočekivano bolji od jednog od najboljih parova na svetu, Nikole Majua i Eduarda Rožer-Vazelana sa 7:5 i 6:2.

Takođe, u Pertu u Grupi B Japan je sa 3-0 dobio Urugvaj, te sada sledi susret između Španije i Gruzije. U Sidneju gde igra Grupa E Argentina je sa 2-1 bila bolja od Poljske, a u nastavku sledi odmeravanje Austrije i Hrvatske.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara