Lajović se borio, ali prva pobeda ide Špancima

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 10:23

Ne leži mu Bautista Agut, to je očigledno

Šteta, finale ATP kupa počelo je loše za Srbiju. Španija je došla do prve pobede tako što je Roberto Bautista Agut nadigrao Dušana Lajovića sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:1.

Nikako našem teniseru nije odgovarao taj nezgodni stil Španca, imao je osećaj Lajović kao da igra protiv zida, a nije uspevao da promeni ritam pa da nekim skraćenim udarcima ili izlascima na mrežu uspe da malo preokrene vodu na svoju vodenicu. Pokušavao je udarcima sa osnovne linije, ali Agut je imao odgovor na svaki pokušaj našeg tenisera.

Izabrane vesti

Jednostavno Bautista Agut nikako ne odgovara stilom Lajoviću i to se i ovoga puta videlo. Na kraju možemo da kažemo da je Španac rutinski dobio ovaj meč. Lajović se dobro borio, posebno u prvom setu, ali u drugom nije uspeo da se izbori sa zahuktalim Agutom.

Pokazao je Bautista koliko je pouzdan igrač za Špance na ovom ATP kupu jer je dobio svih šest mečeva na ovom turniru, a ovaj mu je svakako najvažniji jer je došao u finalu.

Lajović je izgubio svoj servis odmah na počeku meča, potom je uspeo da se vrati u prvi set, međutim Agut je brejkom u 12. gemu došao do seta. U drugom setu već Lajović nije imao nikakve šanse.

Sada ostaje nada da će Novak Đoković dobiti Rafaela Nadala, pa da se u dublu odlučuje o pobedniku ATP kupa.

Srbija je sada u podređenom položaju, ali kada imate Novaka Đokovića u timu onda je šansa za pobedu uvek moguća.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara