Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Lajović napušta Majami bez ispaljenog metka, nije mogao ni do brejk lopte

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 02:40

La Monf i u 38. godini nepremostiva prepreka za srpskog tenisera

Nije se Dušan Lajović proslavio u dosadašnjem toku sezone. Gubio je od primera radi Aleksa Molčana, Đulija Zepijerija i Fakunda Dijasa Akoste, retko je uspevao da poveže dve pobede, a sada je eliminisan na startu masters turnira u Majamiju.

Francuski veteran Gael Monfis trijumfovao je protiv srpskog igrača 2:0 (7:6, 6:4) posle nešto više od sat i po vremena igre. Bio je ovo treći međusobni meč dvojice tenisera, a nekada šesti igrač sveta pobedio je u svim susretima. Od samog rezultata verovatno više boli činjenica da je srpski predstavnik meč završio bez ijedne brejk lopte.

Izabrane vesti

Osvojio je Duci sve svoje servis gemove u prvom setu, ali se nažalost to ispostavilo jedinom svetlom tačkom u igri Srbina. Monfis je dobio taj-brejk prvog seta sa 7:5 i tako stekao značajnu psihološku prednost pred drugi.

Uprkos izgubljenom prvom setu na neizvestan način, nije Lajović klonuo i držao je egal u dobrom delu drugog seta. Pad procenta ubačenog prvog servisa mučio je 52. igrača sveta u tim trenucima, a sve je došlo na naplatu pri rezultatu 4:4. Monfis je u najgorem mogućem trenutku oduzeo servis Dušanu i u narednom gemu odservirao za pobedu.

Lajovića očekuje gubitak 35 poena na sledećoj ATP listi, pošto je prošle godine dogurao do trećeg kola, dok će se Monfis u drugoj rundi mastersa na Floridi sastati sa Australijancem Džordanom Tompsonom. U slučaju nove pobede, izvesno će se ukrstiti rekete sa Karlosom Alkarasom u meču trećeg kola.


tagovi

Dušan LajovićGael MonfisATP masters MajamiATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara