Dušan Lajović (foto: Srpska Open)
Dušan Lajović (foto: Srpska Open)

Lajović: Možda bude pravi Srpska Open do kraja, najgore je kada igraš protiv prijatelja

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 18:15

"Hamad ima igru za svetski vrh", tvrdi srpski teniser

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Banjaluke/

Jedan je morao da bude eliminisan. Dušan Lajović je prošao u drugo kolo Srpska Opena i upisao 13. pobedu u 23. meču u 2023. godini, a Filip Krajinović doživeo čak 10. poraz u 14 nastupa u aktuelnoj kalendarskoj godini.

Izabrane vesti

Treći put je Lajović došao u Banjaluku striktno teniski i nagovestio da je dobro raspoložen, kako na terenu, tako i na konferenciji nakon meča. Pre 14 godina imao je premijeru u najvećem gradu Republike Srpske, a 2015. osvojio Čelendžer turnir u Banjaluci.

"Te 2009. izgubio sam od Gorana (Tošića prim aut.), Filipovog trenera... 6:1 6:2 mislim da je bilo, a 2015. imao sam sjajnu nedelju ovde. Sve je bilo drugačije, odseo sam u hotelu Bosna. Jeli smo ćevape. Ove godine nisam imao priliku još da jedem ćevape. Osećam se kao kod kuće ovde, a i blizu je kuće. Nosim sjajna sećanja odavde i osećam da će se tako nastaviti i ove nedelje", rekao je Lajović.

Nije jedini koji je u prva dva dana turnira apostrofirao nepovoljne vremenske uslove.

"Juče i danas nije bilo lako igrati jer su uslovi vrlo teki. Ako vreme bude bolje, gledaćemo i bolji tenis. Loptice se natope, postanu teže, zahtevnije je za čitavo telo... Ni meni ne odgovaraju ovi uslovi. Više volim kada je brže, kada lopta vise skače i može da se menja ritam... U boljoj sam formi u poslednja dva meseca, dok se on (Filip Krajinović) se malo muči sa svojim tenisom. Nikada ranije u karijeri nije imao tako dug period traženja. Svi znamo da ima kvalitet, ali te ne

ke druge mentalne stvari... Možda bi bilo dobro da se vrati osnovama, odigra neki Čelendžer, da sakupi više mečeva i pobeda."

Kiša je sinoć prekinula Lajovića i Krajinovića pri rezultatu 1:1 u setovima i 2:0 u gemovima za Ducija. Malo je reći da prekid nikome nije prijao.

"Najgora stvar je kada igraš sa nekim sa kim si dobar prijatelj. Ni on ni ja nismo želeli ovaj meč, a još se odužilo... Možda bude prava Srpska Open do kraja. To je žreb kada ima puno naših na turniru. Svakako bi za turnir bilo da Hamad prođe i da ima što više naših. Moraću da pogledam taj meč da se bolje prpremim", rekao je Lajović o duelu Međedovića i Francuza Gregorija Barera.

Nada se Lajović pobedi zemljaka, 212. tenisera sveta i nove nade srpskog tenisa.

"I ja verujem u njegovu budućnost. Verujem da će predstavljati Srbiju u dobrom svetlu. Ima igru za svetski vrh. Kvalitetan servis, forhend, drop šot, kretanje... Verovatno u mentalnom pristupu postoji najveći prostor za napredak. Ako budem igrao protiv njega biće još jedan težak meč, ali pokušaću da mu pristupim kao i svakom drugom", zaključio je Lajović.


 

 

 


tagovi

Dušan LajovićSrpska Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara