Kurijer uz Đokovića: Rafa i Rodžer ne mogu da pobede Novaka u Melburnu

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 16:26

Teren i lopte više odgovaraju Srbinu, smatra Džim

Ulazimo u finiš Australijan opena. Ostala su osmorica najboljih, slede četvrtfinalne bitke, ali već sada se svima nazire da će u finalu rekete ukrstiti Novak Đoković i Rafael Nadal. Iako je u Novakovom delu žreba Rodžer Federer, Švajcarac nije igrao do sada tako impresivno u Melburnu, a i ne seća se ni sam kada je na australijskom grend slemu poslednji put pobedio srpskog asa.

Jedan od onih koji dele mišljenje široke teniske javnosti je i Džim Kurijer, legendarni američki teniser, koji je potpuno ubeđen da će Đoković odbraniti trofej u Australiji. Prosto, to mu je “domaći teren”, na kojem je doživeo vrlo malo poraza u karijeri.
Rafa bi bio favorit protiv svih drugih, samo ne bi bio protiv Novaka u finalu. Lopte su teške, ne odskaču toliko visoko i Đokoviću teren više odgovara nego Nadalu”, objasnio je Kurijer.

Izabrane vesti

Sličan problem ima i Federer, smatra Amerikanac.
Rodžer verovatno nije baš najzadovoljniji loptama, jer postaju veće i teške posle samo nekoliko odigranih gemova”, dodao je Kurijer.

Đoković će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Miloša Raonića, Rafael Nadal protiv Dominika Tima, dok će Rodžer Federer imati daleko najlakši zadatak sa Tenisom Sandgrenom, koji je 100. teniser na ATP listi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara