Rafael Nadal (AFP)
Rafael Nadal (AFP)

Kralj šljake čekao na šljaku dve godine: Nadal nema čega da se plaši

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 17:20

Rafa će zaigrati u Barseloni koju je pokoravo čak 12 puta, a rival na stadionu koji nosi njegovo ime biće mu Flavio Koboli

Kao i Rolan Garos gde predstavlja božanstvo koje hoda, kao Monte Karlo koji je osvajao 11. puta i ATP 500 turnir u Barseloni jedan je od zaštitnih znakova Rafaela Nadala. Od pre nekoliko dana poznato je da je Rafio ime upisano u glavni žreb u Kataloniji, a danas je jedan od najvećih svih vremena potvrdio da će u Barseloni i zaigrati.

"Sutra ću biti na terenu. Bila je to odluka u poslednji čas, ali testirao sam svoje mogućnosti, poslednjih nekoliko nedelja video sam vrlo pozitivne znake na treninzima i sjajno je što ću ponovo zaigrati na turniru na kojem nisam imao prilike da igram poslednjih godina", rekao je Rafa i nastavio: "Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti, ali trenutno mi deluje da će ovo biti moj poslednji nastup ovde. To je osećaj koji imam, pa ću se potruditi da što više uživam, ali bez odustajanja od toga da se nadmećem i budem konkurentan. Ne dolazim da primi čestitke, već da dam sve od sebe", rekao je čovek koji je čak 12 puta podizao pehar u Barseloni.

Izabrane vesti

Nadal (1,22) Koboli (3,80)

Biće to povratak Kralja šljake profesionalnom tenisu posle 102 dana. Tog 5. januara kada se poslednji put obreo na terenu, morao je da preda meč Džordanu Tompsonu na ATP 250 turniru u Brizbejnu zbog povrede abdominalnog mišića. Strah neće biti kočnica Biku sa Manakora.

"Strah od čega? Najgore što može da se desi je nešto što mi se već događalo i zbog čega bih mogao na novu pauzu, ali to nije ništa u poređenju sa onim što mi se događalo poslednjih godinu i po dana", dodao je Nadal uz osmeh, pa nastavio: "Nastaviću sve dok ne budem osetio da više ne vredi nastavljati. Ne postavljam krajnji rok, ali život često određuje put i trudim se da radim stvari po sopstvenoj logici."

Prvi put od juna 2022. godine i 14. krune na Rolan Garosu, najdominantniji teniser na šljaci u istoriji belog sporta zaigraće na omiljenoj mu podlozi. Rival će mu u utorak tokom prepodneva biti Italijan Flavio Koboli, a na tribinama centralnog terena koji od 2017. godine nosi njegovo ime, očekujte fudbalsku atmosferu kada legenda izađe.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara