Filip Krajinović (Reuters)
Filip Krajinović (Reuters)

Krajinović se pobedom vratio grend slem tenisu: Moguć srpski derbi u kvalifikacijama za Rolan Garos

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.05.24. | 16:04

Ako Hamad Međedović tokom dana savlada Luku Puja, na pretposlednjem stepeniku pred glavni žreb gledaćemo srpski duel

Vratio se Filip Krajinović grend slem tenisu. Doduše, nije još u glavnom žrebu Rolan Garosa, ali je nagovestio želju i kvalitet da se tamo ponovo nađe. Posle pauze od skoro dva meseca, u prvom kolu kvalifikacija za Frenč open, trenutno 761. teniser ATP liste je uspeo je da preokretom savlada Martina Dema - 2:1 (6:7, 6:3, 6:1).

Srpskom teniseru nije bilo lako da odigra meč posle velike pauze. Pokazao da je željan tenisa, a ni gubitak prvog seta u taj-brejku rezultatom 7:2 nije demoralisao i nametnuo dodatni pritisak za ostatak meča u kojem je dozvolio samo četiri gema rivalu.

Izabrane vesti

Pobeda Krajinović znači i potencijalni srpski derbi na pretposlednjem stepeniku pred glavni žreb Rolan Garosa. Tokom dana Hamad Međedović će igrati sa domaćim teniserom Lukom Pujem i ukoliko najperspektivniji srpski teniser pobedi, sudariće se upravo sa Krajinovićem.

Interesantno, Dem je ispalio čak 19 aseva, ali je Krajinović umeo da napadne njegov drugi servis. Pritom ga je Amerikanac častio i sa pet duplih servis grešaka.

Podsetimo, Rolan Garos startuje u nedelju 26. maja, a Novak Đoković koji brani trofej, za razliku od prošle sezone, biće prvi nosilac.

 


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara