Krajinović odradio lavovski deo posla, na redu je da Đoković potvrdi prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 13:04

Conga je pao u dva seta, srpski tim poveo u derbiju Grupe A finala Dejvis kupa protiv Francuza i obezbedio četvrtfinale. Na redu odlučujući duel Novaka i Benoa Pera

Prvi meč madridske reprize legendarnog beogradskog Dejvis kup finala iz 2010, prošao je savršeno pošto je Filip Krajinović sa 2:0, po setovima 7:5 i 7:6 (5) savladao Žoa Vilfreda Congu. Time je naša reprezentacija došla do prvog boda i obebzbedila je plasman u četvrtfinale ovog sada prekoponovanog takmičenja, što se očekuje da potvrdi Novak Đoković protiv Benoa Pera.

 Naš as je u prvom setu imao inicijativu, brejk, jurio je servis trenutno 39. reketu sveta, dok je svoj savršeno čuvao. Prelomni momenat se dogodio u 11. gemu. Krajinović je došao do vezane tri brejk-prilike odličnim napadima na servis iskusnog Francuza, ali stari lisac, koji pokušava da se vrati u formu koja ga je dugo držala pri samom vrhu svetskog belog sporta, uspeo je da ih odbrani, gotovo rutinski. Pružio je potom duplom greškom novu priliku mlađem suparniku da prelomi, što se i dogodilo. U pravo vreme taman da srpski teniser zatvori prvi deo meča svojim servis gemom koji je majstorski odigrao.

Izabrane vesti

Napao je Krajinović, očigledno osokoljen odmah Congu i na startu drugog seta odigravši nekoliko majstorskih poena. Branio se Francuz odličnim servisima u prelomnim trenucima, jer malo toga mu je polazilo za rukom protiv našeg tenisera, te je uspeo da odbrani dve brejk-lopte. U četvrtom gemu Francuz je isto pripretio, ali Fića se nije dao. Delovalo je kao da se Conga, kako se taj deo igre bližio kraju, razbudio te je počeo da biva i opasniji, te ni momku iz Sombora nije bilo nimalo lako u tim trenucima.

Voda ipak nije krenula ni na našu, ni na francusku vodenicu te je sve rešeno u taj-brejku koji je bio izuzetno napet i zanimljiv. Borila su se dva asa iz petnih žila, videlo se koliko i jednom i drugom znači. Krajinović je u tim momentima ipak pokazao veću mentalnu snagu i sa jednim mini brejkom rešio situaciju u našu korist.

"Veoma sam srećan, pošto sam bio pod velikim pritiskom. Ali kada imate ovakav tim iza vas, ništa nije teško", izjavio je treći reket Srbije.

Pošto se očekuje da Novak Đoković pobedi u sledećem meču, protiv Bernoa Pera, inače njegovog dragog poznanika i čestog sparing partnera sa kojim ima 1-1 u međusobnim susretima, neće na sreću sve zavisiti od dublova, pošto su tu naši protivnici prejaki pošto Nikola Maju i Pjer-Ig Erber čine najbolji par današnjice. Ukoliko bude tako, Srbija je u četvrtfinalu kao prva iz Grupe A gde igra protiv jedne od dve najbolje drugoplasirane ekipe na turniru. Francuzi su porazom Conge izgubili svaku šansu da budu jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe, dok naš tim sa 8-0 u setovima ima zagarantovan plasman među osam najboljih, bilo kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe ili kao lider Grupe A.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara