Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Kraj serije koja je trajala 2.195 dana

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.01.24. | 08:19

Đokoviću se prethodni poraz desio pre šest godina

Završila se jedna impresivna serija, teniska dominacija kakva se retko viđa. Australijanci su najzad dočekali da vide poraz Novaka Đokovića, koji je danas predao šampionsku krunu grend slema u Melburnu porazom od Janika Sinera (3:1).

Novak je pao u Melburnu posle čak 2.195 dana. Toliko je vremena prošlo od njegovog prethodnog poraza, koji se desio 22. januara 2018. godine, a od srpskog asa bolji je bio Južnokorejac Hjeon Čung. Bila je to godina u kojoj se Đoković mučio sa povredom lakta i nakon tog ispadanja u četvrtom kolu turnira otišao je na operaciju.

Izabrane vesti

Istorija kaže da je ovo ujedno prvi Novakov poraz u polufinalu Australijan opena. Do sada se znalo da kada dođe do završnice, da pehar završava u njegovim rukama. Ali, Janik Siner je uspeo da sruši i tu tradiciju.

Naravno, pre dve godine Melburn je imao drugog šampiona, Rafaela Nadala, kada je Novaku Đokoviću zabranjeno da učestvuje i deportovan je iz zemlje.

Bez obzira na sve, srpski as ostaje na prvom mestu ATP liste još makar mesec dana. A, najveće je pitanje kako će izgledati dalje Novakov raspored, da li će ići na američku turneju na kojoj ga nije bilo neku godinu, jer kao nevakcinisana osoba nije imao dozvolu da uđe u SAD.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara