Sebastijan Korda (Reuters)
Sebastijan Korda (Reuters)

Krade se i na ulicama Monte Karla: Top 30 teniseru oteli sat od 300.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 14:00

Traumatično iskustvo za Sebastijana Kordu

Monte Karlo, oličenje luksuza i grad gde živi, odmara i šepuri se dobar deo svetskog džet seta. Mesto od svega petnaestak hiljada stanovnika gde vile imaju Novak Đoković, Danil Medvedev, brojni vozači Formule 1, filmska i muzička elita. Neko bi možda pomislio, ko će da krade na ulicama Monte Karla... A ustvari i one su raj za otimanje skupocenog nakita, satova, umetnina...

Pre koju godinu Dušan Tadić je kao kolekcionar skupih satova imao veliki problem sa takozvanom Roleks bandom i završio sa lakšim telesnim povredama kada su ga dvojica nejnih pripadnika pojurila na skuterima želeći da mu otme sat. Setimo se i početka prošle decenije kada je Mareku Hamšiku na parkingu ispred tadašnjeg San Paola razbojnik pod pretnjom pištoljem ukrao Rolex Dejtonu vrednu 10.000 evra.

Izabrane vesti

Sada je žrtva kradljivaca satova postao i američki teniser Sebastijan Korda i to u neposrednoj blizini čuvenog teniskog kompleksa Monte Karlo Kantri klub. Prekjuče je 27. tenisera sveta u osmini finala eliminisao Janik Siner, a onda mu se dogodila prilično traumatična situacija.

Naime, dvojica razbojnika na motorima očigledno su pikirala Kordu kojem su oteli skupoceni Rišar Mil sat vredan čak 300.000 evra!

Amerikanac ima 23 godine, prošle sezone poražen je od Novaka Đokovića u finalu ATP 250 turnira u Adelejdu, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri koja traje od 2018. godine, od turnira je zaradio nešto manje od 4.900.000 evra.


tagovi

Sebastijan KordaEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara