Aleks Koreča (©Reuters)
Aleks Koreča (©Reuters)

Koreča za Mozzart Sport: Nema dileme, Novak je najveći!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.24. | 18:37

"Ostvario je još jedan rekord u moru rekorda koje već ima, a koje je teško razumeti zato što nisu sa ove planete", rekao je bivši španski teniser za naš portal.

Tešio je Aleks Koreča svog zemljaka Karlosa Alkarasa pred kamerama "Eurosporta" - televizije za koju sad radi, međutim posle olimpijskog finala u Parizu, nekada drugi teniser sveta je za Mozzart Sport morao da, pomalo i nevoljno, prizna ono što se znalo i pre današnjeg antologijskog duela. Da je Novak Đoković najveći koji je ikada uzeo teniski reket u ruke.

"Ako pogledamo statistiku i brojeve, nema sumnje da je najveći svih vremena. Mogu navijači da imaju svoje miljenike i favorite, ali ako ćemo da gledamo objektivno, Novak je trenutno najuspešniji teniser svih vremena.", poručio je Španac za naš portal.

Izabrane vesti

Samo finale je opravdalo očekivanja. Ma, čak ih i premašila. Mogli su iskreni teniski zaljubljenici da uživaju u predstavi dva istinska asa. Detalji su po Korečinim rečima presudili, iako je meč mogao da ode na obe strane.

"Neverovatno finale, nivo tenisa koji su obojica prikazali je bio nestvaran. Preciznost udaraca, način na koji su udarali lopticu, kretali se, sa koliko motivacije su igrali. Sve je bilo savršeno. Držali su koncentraciju tokom celog meča obojica, sa tim što je Novak u taj brejkovima pokazao veću stabilnost i smirenost. Forhend dijagonale su po mom mišljenu napravile razliku, iako su obojica mogli da iskoriste neke od mnogobrojnih šansi za brejk."

Teško je bivšem proslavljenom teniseru da uopšte pojmi razmere uspeha koje je u karijeri ostvario Đoković, koji je sada došao do jedinog trofeja koji mu je nedostajao.

"Sve u svemu, gledali smo sjajan tenis, veliki uspeh za Novaka koji je postao olimpijski šampion, to je jedino što mu je nedostajalo. Ostvario je još jedan rekord u moru rekorda koje već ima, a koje je teško razumeti zato što nisu sa ove planete", podvukao je Koreča za naš portal.


tagovi

Pariz 2024Novak ĐokovićAleks Koreča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara