Detalj koji je rešio meč (©Printscreen)
Detalj koji je rešio meč (©Printscreen)

Kontroverzna odluka u Parizu: Dva milimetra koja će Zvereva proganjati ceo život (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 20:32

Odluka koja je verovatno prelomila finale u Parizu

Novi vladar Pariza je Karlos Alkaras, a lako je to mogao da bude Aleksandar Zverev!

Iako je mladi Španac uzeo treći grend slem u karijeri, može se reći da će mu prvi trofej na pariskoj šljaci ostati sa mrljom. Mrljom od dva milimetra koja će Sašu Zvereva proganjati verovatno dok je živ.

Izabrane vesti

Posle spektakularnog meča na stadionu Filip Šatrije, senku je donekle bacila odluka glavnog sudije Renoa Lihtenštajna koja lako može da se podvede kao kontroverzna!

Naime, igrao se četvrti gem odlučujućeg seta, Karlos Alkaras je taman uzeo brejk i servirao kada je Saša Zverev bio nadomak toga da uzvrati istom merom i onda ko zna šta bi dalje bilo, ali je sudija umešao prste i verovatno okrenuo finiš meča naglavačke. Naime, Alkaras je servirao na 40-15 za Zvereva i pogrešio prvi, a onda i drugi put. Prva odluka jeste bila da se svira aut što bi značilo i re-brejk za Nemca, ali onda je reagovao Lihtenštajn, sišao sa stolice, dotrčao i pokazao da je lopta bila dobra!

Zverev nije mogao da veruje kakvu je odluku doneo sudija, bunio se, ali nije vredelo. Taj momenat je prebacio momentum potpuno na Alkarasovu stranu i na kraju je trijumfovao. Zasluženo, mada je moglo da prođe bez kontroverze.

Televizijski snimak pokazao je da je lopta bila van terena za dva milimetra. Dva milimetra! To golim okom verovatno nije moglo da se vidi, ali Lihtenštajnova odluka je svakako kontroverzna.

Sve ovo nas samo vraća na dugogodišnju priču da je i Rolan Garosu pod hitno potreban VAR sistem iliti Oko sokolovo. I na ovogodišnjem grend slemu u Parizu bilo je mnogo spornih odluka, za jednu od njih burno je odreagovala Koko Gof u duelu sa Igom Švjontek. Amerikanka je eksplodirala od frustracije zbog situacije koja je takođe ”pogurala” protivnicu, kada je javno rekla da je video sistem neophodan!

Sve se dešavalo u četvrtom gemu drugog seta, kada je glavni sudija takođe opovrgnuo prvobitnu odluku da je bio aut na servis Ige Švjontek, na šta je Koko Gof rekla:

”Grešiš. Drugi put da se ovako nešto dešava. Treba da te je sramota. Ovo je polufinale grend slem turnira, treba da znate pravila igre”.

Još teža je bila ova današnja. Zato što je finale. Zato što je bio peti set. Zato što je Zverev mogao do 2:2, ne da Alkaras ode na 3:1. Ali, sve je to sport...


tagovi

Saša ZverevAleksander ZverevKarlos AlkarasRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara