Stodemajer: Kokoškov? Briljantan trener, promenio je košarku u Finiksu

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.20. | 10:44

“Voleo sam da igram kod njega jer je vrlo opušten trener i s njim je stvarno lako komunicirati. Verujem da će uraditi sjajan posao u Srbiji“

Amare Stodemajer ostao je urezan u sećanje nešto starijih košarkaških zaljubljenika. Svojevremeno Ruki godine, šest puta učesnik Ol star utakmice i član idealne petorke NBA lige verovatno svoje poslednje dane karijere provodi u Evropi, gde je uz kraću pauzu tokom boravka u kineskom Fuđenu dosad branio boje Hapoela iz Jerusalima i Makabija iz Tel Aviva.

Stodemajer je tako imao priliku da zaigra u beogradskoj Štark Areni i vidi šuterski vrlo raspoloženu Crvenu zvezdu, koja je pobedom nad Ponosom Izraela ostala u trci za četvrtfinale Evrolige. Pred novinare je posle utakmice izašao sa tamponom u nosu, pa smo ga odmah pitali da li je sve u redu?
“Dobro se osećam, dobio sam udarac u nos, pa sam stavio led. Takve stvari se dešavaju. Za sada mi sve deluje u redu, ali biću oprezan, idem na pregled da vidim šta se tačno dešava“, poručio je Stodemajer prisutnim novinarima. 

Izabrane vesti

Kakvi su ti utisci posle utakmice i šta misliš o Zvezdinoj igri?
“Zvezda je na parket izašla dobro pripremljena i koncentrisana, videlo se da im je ova utakmica bila važna. Kada je reč o nama, u početku nam je nedostajao fokus i zato smo izgubili. Zvezdini igrači su odigrali baš dobro, bili su sigurni u šutu“.

Sa Igorom Kokoškovim si sarađivao u Finiksu, a sada je on novi selektor Srbije...
“Igor je moj čovek“, bez dileme odgovara Stodemajer i nastavlja:
“Radio je fenomenalan posao s nama u Finiksu. Promenili smo košarku s njim u stručnom štabu. Briljantan je Igorov trenerski stil, voleo sam da igram kod njega jer je vrlo opušten trener i s njim je stvarno lako komunicirati. Verujem da će uraditi sjajan posao u Srbiji“.

Dok je Kokoškov bio trener u stručnom štabu, sa sportskim direktorom Crvene zvezde Žarkom Čabarkapom si igrao zajedno u Finiksu...
”Da, Žarko je moj momak, bio je moj ruki kada je došao u NBA. Imao je briljantan početak sa nama, bio je nezaustavljiv, zaista ga je bilo teško čuvati, uticao je na našu igru sa pozicije četiri. Bilo je sjajno igrati s njim, bio je odličan saigrač, lepo ga je videti sada u ulozi direktora i pored terena”.

Šta je to što posebno pamtiš u radu s njim?
“Pre svega u odnosu sa igračima. To je jako važno znači kada je odnos igrač-trener kako treba, mnogo pomaže zbog samopouzdanja i držanja do strategije koju stručni štab skroji. Njegov način komunikacije kada je reč o napadačkoj taktici... Bio je u stanju da nam olakša posao, da nam objasni stvari na najlakši način i primeni svoj košarkaški talenat u našoj igri. To nam je mnogo pomoglo“.

Kako ti deluje evropska košarka?
“Dobro se provodim. Kada budem ovde malo duže, mislim da ću moći dominantno da utičem na igru. Došao sam usred sezone, što je izazovno, ali kada se prilagodim i krenem stvarno da igram, biće zabavno na parketu“.

Poznato je da imaš veliku kolekciju vina i da obožavaš da probaš kvalitetno vino?
“O da, vino... I doktori kažu da treba popiti čašu vina dnevno. Putovao sam po svetu godinama, probao razna vina i napravio svoju kolekciju”.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara