Baboš i Mladenović (desno) sa peharom
Baboš i Mladenović (desno) sa peharom

Kiki Mladenović (ponovo) šampionka Australijan opena

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 09:45

Francuskinja srpskog porekla slavila u finalu ženskog dubla u paru sa Mađaricom Baboš

Sinoć je odigrano prvo od pet "velikih finala" na ovogodipnjem izdanju Australijan opena (ženski i muški singl ženski i muški dubl i miks dubl).

Kristini Mladenović možda ne ide u singlu, ali zato u konkurenciji parova gazi. Francuska teniserka ovdašnjeg porekla osvojila je novu grend slem titulu, četvrtu u karijeru, a drugu na Australijan openu pošto je u paru sa Mađaricom Timeom Baboš do nogu potukla favoriziovane protivnice, prve nositeljke Čehinju Barboru Stricovu i Tajvanku Su-Vej Sijeh sa 6:2 i 6:1 za samo 72 minuta igre.

Izabrane vesti

Mladenović, koja je sa Baboš bila postavljena za drugu nositeljku može da se pohvali sa dva pehara sa Rolan Garosa (2016, 2019) i isto toliko iz Melburna (2018, 2020.). Francuskinja je nedavno prekinula saradnju sa Sašom Bajinom (tačnije, on je to uradio), nemačkim teniskim stručnjakom našeg porekla koji je pre nje doveo Naomi Osaku do prve pozicije i dve singl grend slem titule.

Pobednicama sledi deoba novčane nagrade od 760.000 australijskih dolara (nešto preko 460.000 evra), dok poražene dobijaju duplo manje.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara