(Reuters)
(Reuters)

Kepfer između otpora Đokoviću i veće šanse u dublu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 08:20

Današnjeg Novakovog protivnika čekaju dva meča u dva sata razmaka

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Virtouzi iz timskih sportova kažu da su najteži unapred dobijeni mečevi. Oni za koje svi očekuju sigurnu pobedu i u kojoj se svaki drugi ishod doživljava kao senzacija.

Izabrane vesti

Takav meč očekuje danas Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle sat vremena fantastične partije protiv Rafaela Nadala, koja se samo u finišu malo zakomplikovala, ali trijumf nije dolazio u pitanje, srpskog asa će sa druge strane mreže čekati potpuni autsajder – Dominik Kepfer, 70. teniser sveta.

Nemački teniser je napravio malo iznenađenje u drugoj rundi kada je eliminisao Matea Arnaldija, ali našao se danas pred neobičnim pehom: raspored dana je napravljen tako da bi Kepfer odmah posle duela sa Đokovićem morao na teren u dublu! Maltene bez odmora. A tamo će u tandemu sa Janom Lenardom Štrufom igrati protiv Australijanaca Metjua Ebdena, kojeg je Novak u singlu pobedio u prvom kolu i Džona Pirsa.

Novak Đoković osvaja olimpijski turnir u u tenisu - kvota 3,50

Tako se Kepfer našao u neobičnoj poziciji da sam mora da proceni kako da rasporedi snage: da li da juri senzaciju protiv Đokovića ili da se, ipak, malo prištedi za dubl, gde su mu, možda, veće šanse za prolaz.

No, kako god da Nemac razmišlja, jasno je da će velika većina toga biti na reketu Novaka Đokovića. Čovek u zlatnoj misiji polako odbrojava: današnja pobeda odvela bi ga u četvrtfinale. Na dva koraka od finala i sigurne medalje, na tri koraka od zlata. I sigurno je da je to jedino o čemu srpski as razmišlja.

Danas je u Parizu ponovo kiša, a to znači i kao u prvom kolu zatvoren krov na „Šatrijeu“, koji se onda pretvara u neku vrstu dvorane. Manje je vizuelno lepo nego kada je otvoren, ali navijanje sa tribina bolje odjekuje.

A, kada završi svoj meč, možda će Đoković baciti oko i ka duelu Safijulina i Alkarasa. Rus je već napravio dva iznenađenja na pariskoj šljaci pobedama nad Čileancem Tabilom, momkom koji je u Rimu savladao Đokovića i nad Argentincem Ećeverijem. Uz to, Safijulin je jedini dosadašnji duel sa Alkarasom dobio i to u Parizu, ali – na betonu.



tagovi

Novak ĐokovićTenisATPPariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara