Miomir Kecmanović (AFP)
Miomir Kecmanović (AFP)

Kecmanović spasao dve meč lopte, pa psihički i fizički dotukao rivala

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 01:44

Iscrpljeni Japanac se predao

Čudesan meč je večeras odigrao Miomir Kecmanović u Njujorku i posle prave drame se plasirao u drugo kolu Ju Es opena.

Srpski teniser je nakon tri sata i 37 minuta divovske borbe prošao dalje pošto iscprljeni rival Jošihito Nišioka nije izdržao nadljudske napore i srušio se. Rezultat u momentu kada je Japanac predao meč je bio 7:6 (7:2), 2:6, 5:7, 7:5 i 1:0 za Kecmanovića koji je pre toga spasao dve meč lopte.

Izabrane vesti

Već je prvi set najavio dramu. Kecmanović je nakon drugog brejka servirao za vođstvo u setovima, ali opet nije iskoristio prednost oduzetog servisa i ušlo se u tajbrejk gde je Srbin bio ubedljiv. Ali, Japanac je imao snage i znanja da odgovori. Brejkovima u trećem i sedmom gemu je ekspresno izjednačio u setovima. A onda i poveo kada je sa 3:5 preokrenuo na 7:5. Delovalo je tada da Kecmanović gubi ovu borbu...

Pogotovo u većem delu četvrtog seta u kojem je Japanac blistao. Napravio je brejk na startu i imao šansu za dupli brejk, ali Kecmanović se vratio na 3:3. Japanac je opet stekao prednost brejka i držao je do desetog gema kada je servirao za meč. Imao je dve meč lopte, ali ih je Srbin obe spasao i nakon Nišiokine duple greške, nanizao tri gema i preokenuo set u svoju korist.

Bio je to fizički i pishički slom japanskog tenisera... Kecmanović je iskoristio svoj servis gem za 1:0 i imao brejk loptu kada se Japanac srušio na teren i počeo da se previja. Grčevi ili šta već, ali nije mogao da nastavi i Kecmanović je prošao u drugo kolo gde ga čeka Lorenco Museti koji je bio bolji od Rajlija Opelke.



tagovi

US Open 2024Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara