(©Reuters)
(©Reuters)

Kecmanović sa ivice poraza do polufinala

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 14:03

Pobeda srpskog tenisera u četvrtfinalu Gštada

Ima Srbija prvog polufinalistu na turniru u Gštadu, a do kraja dana mogla bi da dobije još jednog.

Miomir Kecmanović je odradio svoj deo posla, doduše mnogo teže nego što se očekivalo protiv Zizua Bergsa. Belgijanac je naterao Srbina da provede na terenu više od dva i po sata i u vrlo tesnom meču Miomir je došao do pobede – 6:4, 3:6, 7:5.

Izabrane vesti

Kecmanović je za 130 mesta bolje rangiran od Bergsa na ATP listi, ali na terenu se ta razlika nije videla. Napeto je bilo u prvom setu, tri brejka su viđena, a Belgijanac je u poslednjem gemu imao dve brejk lopte da se vrati u meč, međutim nije uspeo.

U drugom setu Kecmanović nije iskoristio u trećem gemu jedinu šansu da oduzme rivalu servis, dok je Bergsu to uspelo za 5:3, takođe na prvoj i jedinoj brejk prilici.

Odluka o pobedniku je pala u trećem setu. Bergs je sa dva brejka prednosti vodio 4:1, a na 5:4 je imao servis gem za pobedu. Kecmanović je čak pet puta dolazio do brejk lopte i napokon je uspeo da oduzme servis protivniku, da ostane u meču, a onda je dodao još dva gema i izborio pobedu.

U polufinalu Kecmanović će igrati sa pobednikom duela Variljas – Ramos.

Na turniru u Gštadu igra i drugi srpski predstavnik Hamad Međedović, koji će večeras u četvrtfinalu igrati sa nemačkim teniserom Janikom Hanfmanom.


tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara