Grbićeva Zaksa na korak do polufinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 09:22

Poljski šampion favorit na svom terenu u duelu sa Kuzbasom. CEV odložio sve utakmice u kojima igraju italijanski klubovi

Korona virus desetkovao je i odbojkaške utakmice širom Evrope. Zna se da se najbolja muška odbojka na svetu igra na Apeninima, pa je CEV u velikom problemu. Odlučeno je da se sve utakmice italijanskih klubova u međunarodnim takmičenjima odlože.

Zanimljiva situacije je kod četvrtfinalnog duela Lube – Ruselar. U pvom meču u Belgiji šampion Starog kontinnenta je pobedio lagano sa 3:0. Revanš je trebalo da se igra danas, ali zbog epidemije korona virisa je odložen. Ruseler se dogovorio da preda duel mnogo kvalitetnijem rivalu, pa je tim iz Čivitanove već u polufinalu Lige šampiona. Odložen je i revanš između Peruđe i Fakela, dok Trentino i Jastržebski nisu odigrali ni prvi meč četvrtfinala.

Izabrane vesti

Danas (18.00) se igra samo jedna utakmica u Ligi šampiona. Poljski i i ruski šampioni Zaksa i Kuzbas odlučiće o drugom polufinalisti. U prvom duelu u Kemerovu ekipa nekadašnjeg selektora Srbije Nikole Grbića je pobedila sa 3:2 i favorit je pred svojim navijačima. Međutim, očekuje se neizvesna utakmica u Keđežinu.

Zaksa je dobila svih sedam mečeva u evro- eliti ove sezone. U grupnoj fazi nije izgubila ni set. U prvom meču je ruski tim vodio sa 1:0 i 2:1 u setovima, ali su Zaksa uspela da preokrene.

Najefikasniji odbojkaš tima je mađarski korektor Arpad Baroti. On je na sedam mečeva osvojio 90 poena. Kod ruskog tima najbolji poenter je Jaroslav Podlesni. Najbolji igrač ruskog šampiona Viktor Poletaev veći deo sezone je propustio zbog povrede, ali se korektor oporavio pre mesec dana i biće sigurno najopasniji igrač tima iz Kemerova.

Plasman u polufinale ostvariće ekipa koja u dve utakmice sakupi četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 vredi tri boda, dok trijumf od 3:2, pobedniku donosi dva, a poraženom bod. I ove godine se finale Lige šampiona igra u Berlinu. Titulu brani Lube.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, REVANŠ UTAKMICE

Sreda
18.00: (1,55) Zaksa Keđežin – Kuzbas Kemerovo (2,29)   /prvi meč: 3:2/

ODLOŽENO
Lube – Ruselar /prvi meč: 3:0/
Peruđa – Fakel /prvi meč: 3:1/
Trentino – Jastržebski

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara