Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Kecmanović i Lajović sigurni u drugom kolu Majamija, čekaju ih Rubljov i Alkaras

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 08:59

Težak posao za srpske tenisere na Floridi, težak poraz Zvereva

Nema Novaka Đokovića, a čast srpskih tenisera na Mastersu u Majamiju brane Miomir Kecmanović i Dušan Lajović koji su u razmaku od samo nekoliko sati stigli do trećeg kola.

Kecmanović je sa 6:4, 6(5):7, 7:6(3) savladao 78. igrača sveta Iga Umbera posle skoro 166 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Prvi set bio je najlakši od tri, koliko su odigrali dvojica tenisera. Kecmanović je u šestom gemu spasao tri brejk lopte, da bi u narednom oduzeo servis protivniku i pritom lako završio prvi set u svoju korist. U nastavku Srbin je ponovo napravio brejk za 4:3, ali mu je Umber uzvratio na isti način u narednom gemu. Tako se stiglo do taj-brejka u kojem je Kecmanović imao 5:4, ali je Francuz dobio set pošto je uzeo naredna tri poena.

U odlučujećem setu Umber je na 5:5 imao tri brejk šanse, ali je Kecmanović zadržao hladnu glavu i uspeo da se izvuče iz nimalo prijatne situacije. Meč je otišao ponovo u taj-brejk gde je Srbin ovog puta bio mnogo sigurniji.

Njega u trećem kolu čeka ogroman posao, jer će mu rival biti Andrej Rubljov koji je prethodno dobio Džej Džej Vulfa sa 7:6 (3), 6:4.

Još i teži posao je na Lajoviću koji će na megdan braniocu titule Karlosu Alkarasu. Lajović je nastavio da pruža dobre partije, a samo dan pošto je izbacio Endija Marija i potom dobio Maksima Kresija za nešto manje od sat i po vremena - 6:4, 7:6(3).

Lajoviću je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk da napravi dobar posao, ali je nastavak susreta bio pravi test za Srbina. Kresi je rano poveo sa 2:0 pošto je uzeo brejk, imao čak i 4:1 u rukama, ali je Lajović zaigrao mnogo ozbiljnije, vezao čak četiri gema uz dominantni brejk u devetom bez izgubljenog poena, što je susret uvelo u taj-brejk.

Naš teniser je odmah napravio mini-brejk koji je Kresi brzo vratio, ali onda je Lajović do kraja uzeo još tri puta servis rivalu i tako zatvorio susret.

Prvi teniser sveta Alkaras je odigrao brzopotezan meč i došao do trećeg kola pošto je Argentincu Fakundu Banjisu prepustio samo dva gema za 66 minuta - 6:0, 6:2.

Težak poraz pretrpeo je Saša Zverev od koga je bolji bio Japanac Taro Danijel sa dominantnih 6:0, 6:4. Na njega su teška povreda i operacija zgloba definitivno ostavili trag, pa je susret bio gotov za samo 73 minuta.

MASTERS U MAJAMIJU - DRUGO KOLO

M. Kecmanović - I. Umber 6:4, 6(5):7, 7:6(3)

K. Alkaras - F. Banjis 6:0, 6:2

J. L. Štruf - G. Dimitrov 6:4, 6(5):7, 4:6

D. Lajović - M. Kresi 6:4, 7:6(2).

M. Fučovič - H. Rune 6:3, 5:7

T. Danijel - A. Zverev 6:0, 6:4


tagovi

Dušan LajovićMiomir KecmanovićATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara