Miomir Kecmanović (©MN Press)
Miomir Kecmanović (©MN Press)

Kecmanović dobio Grka kome je najveći uspeh osvojen turnir u Kuršumlijskoj Banji

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 16:24

Prva pobeda Srbije

Srbija je stigla do prvog boda u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Miomir Kecmanović doneo je prvi trijumf našem sastavu pošto je u dvorani Aleksandar Nikolić dobio 713. igrača na planeti Aristotelosa Tanosa. U pitanju je igrač kome je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri osvojeni ITF turnir u Kuršumlijskoj Banji u avgustu ove godine.

Kecmanović je slavio sa 6:3, 6:3 za malo više od sat vremena igre u dobro popunjenom Pioniru. Sledeći će na teren Novak Đoković koji će odmeriti snage sa 770. igračem sveta Joanisom Ksilasom. Podsetimo, Grci su u Beograd stigli bez najboljeg igrača Stefanosa Cicipasa koji je povredio leđa. Ovo je prvi put posle sedam godina da Srbija igra u dvorani Aleksandar Nikolić.

Izabrane vesti

Nije bilo previše neizvesnosti u duelu Kecmanovića i Tanosa, pa je brzo postalo jasno kakav će tok imati susret. Prvih sedam gemova prošlo je u razmeni 'vatre' i testiranju protivnika, a onda je Kecmanović prvi napao i uzeo brejk tokom osmog gema, posle čega je odservirao uspešno za vođstvo u prvom setu. Izgledalo je od starta da je Srbin u dobrom ritmu. U istom tonu Kecmanović je nastavio i u narednom periodu meča, pa je do novog brejka stigao već u trećem gemu i to pošto je Tanos imao tri šanse da osvoji gem.

Nije popuštao srpski teniser ritam do kraja, u osmi gem drugog seta uzeo je sa 'nulom', posle čega je potvrdio dominantni status u odnosu na rivala i doneo našem timu prvi trijumf.

Sada se čeka najbolji svih vremena.


tagovi

Miomir KecmanovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara