Kada je teško - Novak

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 13:20

Lider srpskog tima pobedio Karena Hačanova i izjednačio u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Rusije. Odluka o protivniku Kanade donosi sudar dublova u kojem će se, po svemu sudeći naći i Nole!

Novak Đoković je bez većih problema doneo izjednačenje u četvrtfinalnom sudaru Dejvis kupa između Srbije i Rusije. Naš lider je gotovo rutinskom igrom, bez previše muke savladao jednog od najvećih talenata svetskog tenisa, moćnog Karena Hačanova. Drugi igrač sveta je svoj deo poslao obavio u dva seta, rezultatom 6:3 i 6:3 i time "izbriso" slab učinak Filipa Krajinovića protiv Andreja Rubljova

Od samog starta odmeravanja videlo se da će to biti vrhunska borba vrhunskih atleta. Prvu pirliku da nešto više uradi imao je Hačanov već u trećem gemu, ali je Nole zahvaljujući ubitačnim servisima smirio situaciju. Kako najbolje zna i ume jedan od najboljih u istoriji. 

Izabrane vesti

A onda je usledio kontraudar i divan lob kojim je drugi reket sveta došao do kapitala, to jest vođstva od 3:1. Imao je dvometraš iz Moskve priliku da vrati stvari na početak odmah potom,  ali nije uspeo. I to je bilo uglavnom sve od njega do kraja prvog dela susreta koji je Đoković, čini se sa "pola gasa" kontrolisao.

 

Tešba borba dva teniska teškaša se nastavila i u drugom setu, ali je srpski adut ipak bio za nijansu bolji i bliži novom brejku. Pretio je i Rus, ali nedovoljno da preuzme inicijativu. Do prvih brejk-prilika Novak je došao pri rezultatu 3:3 iskoristivši drugu, a pobedu je potvrdio još jednim brejkom, za sam kraj.

Sada je jasno da će odlučujući poen ovog četvrfinala doći nakon poslendjeg meča u kojem se odmeravaju dublovi, sa naše strane su prijavljeni favorizovani Janko Tipsarević i Viktor Troicki, ali će očigledno umesto jednog od dvojice saboraca uskočiti baš Đoković. Aprotivnici su im po svemu sudeći Hačanov i Andrej Rubljov koji su za Rusiju odigrali sve mečeve do sada.

Ovo je, inače Đokoviću 15. uzastopni trijumf u ovom takmičenju, dok je npr. Rafael Nadal juče po 24. put zaredom slavio u Dejvis kupu. Samo ovi podaci su dovoljni da se objasni kako su njih dvojica godinama najbolji na svetu. Pobednik susreta između Rusije i Srbije ide u polufinalu na ekipu Kanade koja je sinoć u prvom četvrtfinalu savladala Australiju sa 2-1

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara