Zverev je bio ekstatičan nakon teške pobede nad Fererom
Zverev je bio ekstatičan nakon teške pobede nad Fererom

Kad najboljih nema, igraju se tri seta

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.03.18. | 09:20

Mnogo uzbuđenja i borbi osmog dana mastersa u Majamiju

Od osam ATP susreta osmog dana mastersa u Majamiju čak šest je odigrano u tri seta! To se u suštini i očekivalo pošto je zbog izostanka najboljih tenisera, što zbog povreda, što zbog neočakivnih poraza, žreb "otvoren" i sada svako može svakog da pobedi.

Sinoćni susreti šesnaestine finala su to i dokazali pošto je nakon velike borbe i jednog seta "viška" Aleksander Zverev slavio protiv Davida Ferera, Kevin Anderson protiv Karena Hačanova, Borna Ćorić je bio bolji od Džeka Soka, Denis Šapovalov od Sema Kverija, a Fernando Verdasko u meču punom svađe i uzbuđenja od Tanasija Kokinakisa koji je prethodno izbacio i dalje aktuelnog šampiona ovog prestižnog turnira, Rodžera Federera. Još je ostalo da se završi odmeravanje koje je sinoć prekinuto u dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu između Tomaša Berdiha i Frensisa Tijafoa, a trenutno vodi Amerikanac sa 5:4 u trećem setu.

Izabrane vesti

Jedina dva meča koja su privedena kraju nakon dva seta bile su pobede Nika Kirjosa nad Fabiom Fonjinijem i Pabla Karenja Buste nad Stivom Džonsonom.

Tako će u osmini finala iz gornjeg dela žreba snage odmeriti Verdasko - Busta, Anderson - Berdih ili Tijafo, Zverev - Kirjos, Šapovalov - Ćorić. Masters u Mjamiju se igra na ovorenoj na trvdoj podlozi za nagradni fond od 7.972.535 dolara.

Foto: Action Images


tagovi

David FererAleksander ZverevATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara