Jankelina labudova pesma

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 12:45

Tipsarević večeras od 20 č u prvom kolu ATP turnira u Stokholmu protiv Korentina Mutea igra jedan od poslednjih mečeva u karijeri

Ubedljivo najjača teniska, a verovatno jedna od najjačih generacija u srpskom sportu svih vremena, ona teniska koju predvodi Novak Đoković polako posustaje. Momci koji su 2010. osvojili čuvenu "salataru" Dejvis kupa broje četvrtu deceniju, neki i više od toga te ih vreme polako "kruni".

Nenad Zimonjić je operisao oba kuka, u međuvremenu je postao selektior, ali i dalje se pojavi na ATP turu s vremena na vreme, Viktor Troicki je još aktivan, ne razmišlja (glasno) o penziji, ali nije ni senka nekadašnjeg 12. reketa sveta, Novak je priča za sebe, a Janko piše poslednje stranice knjige teniske karijere.

Izabrane vesti

RASPORED MEČEVA

Tipsarević, kome je 35 godina najavio je nedavno da na kraju ove sezone završava karijeru i posvećuje se njegovj teniskoj akademini i razvoju talenata u Srbiji i regionu. Nekadašnji osmi igrač sveta, učesnik dva završna mastersa mogao je još štošta da ponudi belom sportu na terenu, ali nije mu se dalo. Serije povreda, ali i teških bolesti s kojima se borio proteklih godina skratile su mu karijeru koju će zaključiti sa četiri ATP titule i već pomenutim Dejvis kup salatarom. Da je mogao više, nekadašnji šampion Australijan opena za juniore, u to niko ne sumnja, ali i ovako može biti ponosan.

Nije poznat do kraja njegov kalendar nastupa u završnoj mu godini aktivnog igranja tenisa, ali je jasno da večeras igra jedan od poslednjih, ako ne i poslednji meč na ATP turu. Svesni toga, a praćeni kladilačkom logikom odigraćemo danas na Jankelu jer je to, u krajnjem slučaju zaslužio. Da mu na svoj način odamo počast i tako simbolično ispalimo plotun u čast jednom od najvećih sportista naše zemlje. Ali i kao jednom od zaista pozitivno autentičnih likova.

Protivnik na početku ATP 250 turnira u Stokholmu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 635.750 evra) mu je jedan od talentovanijih momaka u svetu tenisa, 20-godišnji Fracnuz Korentin Mute. U pitanju je veoma nezgodan, levorukli igrač, plasiran na 97. mesto svetske liste koji bi "u srećna vremena" bio tek "lagan obrok" za Janka. Ali, sada je situacija drugačija, te je ovaj samo 175 cm visoki momak favorit. No, mi ostajemo pri svome, i to ne samo iz poštovanja prema našem asu, nego i zato što je Tipsarević sigurno bolji teniser u ovom duelu te zaokružujemo MOZZART kvotu 2,55.

Pre njih dvojice na terene u švedskoj prestonici ranije popodne istračavaju dva para sa jasnim favoritima, gde ne treba očekivati iznenađenje.

U prvom Rajli Opelka, Amerikanac od 211 cm apsolutno ima prednost nad Italijanom Stefanom Travaljom, a u drugom snažni Britanac Denijel Evans nad nekada velikim talentom, momkom pereklom sa ovih prostora koji nastupa za Australiju, propalim Bernardom Tomićem. Istina, popularni Berni ponekada ume da iznenadi, ali u poslednje vreme sve teže.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara