©AFP
©AFP

Iznenađenje u Majamiju: Kineski tinejdžer eliminisao Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 23:55

Srpski teniser ispao od kvalifikanta Šanga 6:7, 6:4, 6:7

Iako je posle žreba delovalo da je pred Miomirom Kecmanovićem otvoren put do drugog kola, kineski 19-godišnjak Junčeng Šang je uspeo da pruži značajan otpor iskusnijem rivalu i čak režira iznenađenje eliminisavši iskusnijeg rivala (7:6, 4:6, 7:6).

Srpskog tenisera skupo su koštali taj-brejkovi u kojima je izgubio prvi i treći setz, te je peti put na šest poslednjih turnira ispao već u prvom kolu.

Izabrane vesti

U borbi kroz tri seta koja je trajala dva sata i 48 minuta srpski teniser je uspeo da se vrati posle izgubljenog seta, čak i da nagovesti preokret, ali je posustao u završnici i poslao Šanga na megdan Davidovič Fokini.

Kinez je već u prvom gemu susreta nagovestio da će predstavljati tvrd orah, vezao je tri poena i sa 40:0 stigao do tri brejk lopte koje nije iskoristio. Propustio je Šang potom još pet brejk šansi, ali je ipak bio prvi koji je osvojio gem na servis rivala, te je poveo 4:3.

Protivnikov brejk je izazvao reakciju Kecmanovića koji je ekspresno uzvratio, a od ribrejka Srbina oba tenisera nizala su gemove na svoj servis. U tajbrejku je Kecmmanović režirao sjajan početak sa dva minibrejka, ali je vrlo brzo ispustio prednost, a potom i set.

Delovalo je da je set zaostatka uticao na 46. tenisera sveta i probudio ga, te je već prvi gem doneo brejk, ali je Šeng imao spreman odgovor u vidu izjednačenja. Niz rutinski osvojenih gemova oba tenisera na svoj servis prekinuo je Kecmanović stekavši prednost pri rezultatu 3:3, a brejk u sedmom gemu potom je materijalizovao osvajanjem seta.

Slična slika kao i u prvom setu viđena je u odlučujućoj fazi duela, ali su uloge promenjene. Kecmanović je bio taj koji je prvi stigao do brejka, a Kinez rival koji se vratio u igru. Takođe, u taj-brejku je Šang bio igrač koji je diktirao ritam, te su i dva vraćena mini-brejka bila nedovoljna da Srbin dođe do pobede i drugog kola takmičenja.


tagovi

ATP MajamiATP masters MajamiMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara