Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Izazov karijere za Novaka Đokovića: I koleno za finale!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 08:54

Teniski GOAT u polufinalu Igara juri pobedu koja mu je uvek izmicala

Pobeđivao je Novak Đoković Rafaela Nadala na Rolan Garosu, odnosio Rodžeru Federeru trofej ispred nosa na Vimbldonu, nema toga što u tenisu nije ostvario, sve izazove je preskočio – osim jednog.

Jedini meč koji Najveći teniser sveta svih vremena (GOAT) nije uspeo da dobije u karijeri je polufinale Olimpijskih igara. Iz tri pokušaja nije uspeo. I danas ga u Parizu čeka četvrta šansa, red bi bio, zaslužio je to, da bude – srećna.

Izabrane vesti

Na „Filip Šatrijeu“ od 19 časova Novak Đoković i Lorenco Muzeti boriće se za plasman u finale Olimpijskih igara. Samo pobednik imaće u rukama sigurnu medalju i šansu da je u nedelju oboji u zlato.

Naravno, najveća dilema uoči polufinala je zdravstveno stanje srpskog asa. Koleno je klecnulo protiv Stefanosa Cicipasa kada je Đoković igrao sjajno, imao set prednosti u rukama. Uspeo je na čudesan način da dobije meč, ali je posle priznao da je zabrinut, da je slično prošao pre dva meseca na istom mestu i da se do današnjih pregleda ništa neće znati.

Srpski teniski gladijator je svakako najavio, u kakvom god da bude stanju, da će istrčati na teren, jer još dve pobede ga dele od ostvarenja sna, od toga da kompletira sve iole vredne trofeje koji postoje u tenisu. Tu je, svakako, kao prepreka i Lorenco Muzeti, koji je nakon svrgavanja Aleksandra Zvereva sa olimpijskog trona, rekao da igra tenis života.

Novak Đoković osvaja OI - kvota 4,00

Ono što bi moglo da muči Italijana je međusobni skor sa Đokovićem: izgubio je šest od sedam duela. Sva tri ove godine, uključujući i meč baš na Rolan Garosu u kojem je vodio 2:1 u setovima. Ali, Muzeti ume da natera Novaka da igra do krajnjih granica, da ga natera da pokaže sve iz svog repertoara, samo što mu do sada mu to nije bilo dovoljno za više od jedne pobede i dosta časnih poraza.

Đoković je više puta u Parizu ponavljao da je polufinale Olimpijskih igara meč koji nikako nije uspevao da dobije do sada. U Pekingu 2008. godine je izgubio od Rafaela Nadala, ali kasnije osvojio bronzu, jedinu olimpijsku medalju koju ima. Četiri godine kasnije u Londonu bolji od njega je bio Endi Mari, dok je pre tri leta u Tokiju ispustio set i brejk prednosti protiv Aleksandra Zvereva.

Ovo sada je poslednja šansa. Jer, daleko je Los Anđeles čak i za supermena kakav je Đoković. Perfektno je Novak igrao do sada u Parizu, sva četiri meča je dobio u dva seta, pa čak i ovaj sa Cicipasom u kojem je gubio 0:4 u drugom, a Grk imao i tri set lopte na 5:3. Tako da to što je do reketa, tu je sve našpanovano kako treba. Samo još da koleno dozvoli teniskom GOAT-u da večeras zapuca iz svih oružja.


tagovi

Pariz 2024Novak ĐokovićLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara