""
""

ITALIJANSKI ŠOU U NJUJORKU! Ni Serena nije mogla da ga spreči

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 21:21

U finalu US Opena će igrati zemljakinje Flavija Peneta i Roberta Vinči

To Njujork ne pamti! To Italija nikada nije doživela! Finale US Opena na poslednjem grend slemu sezone će biti poptuno italijansko! U meču za trofej će se boriti zemljakinje Flavija Peneta i Roberta Vinči! To je epilog senzacionalnih rezrultata u polufinalima.

Izabrane vesti

Italijanske teniserke su napravile šou eliminacijom prve i druge teniserke sveta!

Flavija Peneta je pobedom nad drugom igračicom sveta Simonom Halep postala prva Italijanka u istoriji koja se dokopala finala u Njujorku. Ako je neko i mogao da očekuje takvo iznenađenje, ono što se desilo nekoliko sati kasnije zaista ni najluđi optimisti na Apeninima nisu mogli da prognoziraju.

Roberta Vinči, 43. teniserka na svetskoj rang listi je posle neverovatnog preokreta eliminisala najbolju teniserku planete Serenu Vilijams - 2:6, 6:4, 6:4! I sprečlila Amerikanku da napravi najveći mogući podvig u tenisu - da osvoji kalenadarski Grend slem! Serena je ove godine već osvojila titule u Melburnu, Parizu i Londonu, sve je bilo spremno da na domaćem terenu stavi tačku, ali je Vinči pokvarila veliku žurku…

Kao da je Serena posle lagano osvojenog prvog seta pomislila da je sve gotovo i opustila se. Italijanska veteranka (32 godine) se nije predala i napravila je preokret za istoriju. Naredna dva seta je osvojila identičnim rezultatom i priredila jednu od najvećih senzacija u istoriji tenisa. A Serenu sprečila da ostvari podvig.

Prvi put u istoriji tenisa ćemo gledati italijansko finale nekog grend slem turnira. Flavija Peneta i Roberta Vinči će se boriti za najveću titulu u karijeri. 

(FOTO: Action images)


tagovi

WTASerena VilijamsRoberta VinčiFlavija Peneta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara