Cicipas (©Reuters)
Cicipas (©Reuters)

Italijanska sudbina u Parizu: Copy Museti, paste Arnaldi

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 16:07

Cicipas sa „konopaca“ do pobede – 3:1

Italijanska sudbina na Rolan Garosu: Museti copy – Arnaldi paste! Dva dana, dva meča i dve gotovo identične sudbine zemljaka sa Apeninskog poluostrva.

Nije identičan rezultat, ali je priča gotovo ista. Museti je imao 2:1 u setovima protiv Đokovića, momentum na svojoj strani, a onda je izgubio. Tako je i danas Mateo Arnaldi imao ukupno četiri set lopte da povede 2:0 protiv Stefanosa Cicipasa i – nije uspeo. Na kraju je izgubio meč – 3:6, 7:6, 6:2, 6:2.

Izabrane vesti

Žaliće Italijan za ovom šansom još dugo, jer je set i po potpuno nadigrao Cicipasa, delovalo je da ima otvoren put ka pobedi, a onda kao da se uplašio tog uspeha.

Posle brejka u drugom setu za 3:2 Arnaldi je sigurnom igrom došao do servis gema za osvajanje seta. Imao je 40:15, pa to ispustio, pa prednost posle „đusa“ i opet nije bilo dovoljno, nego je pretrpeo brejk. U narednom gemu, na Cicipasov servis ponovo je Italijan došao do prilike, imao je prednost nakon 40:40 i opet ništa. U taj brejku Grk je bio bolji, psihološki jači (7:4) i tu je bio kraj.

Baš kao što se Museti slomio kada je Đoković napravio brejk u četvrtom setu i od njega se do kraja nije oporavio, tako je i Arnaldi potonuo posle drugog seta i na kraju čak rutinski izgubio.

Stefanos Cicipas ide dalje i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Alkaras – Ože-Alijasim.



tagovi

Stefanos CicipasRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara