©Reuters
©Reuters

Ima i Miša srce ratnika, ali je zatajilo srce šampiona: Kecmanovićev bolan poraz na US Openu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 03:08

Srpski teniser posle skoro četiri sata borbe i dve neiskorišćene meč lopte izgubio od bronzanog olimpijca

Ne može da se ne čestita Miomiru Kecamanoviću na svom trudu i borbenosti koju je uložio u duelu drugog kola US Opena protiv Lorenca Muzetija. Miša je dobio prvi set, zatim gubio 2:1, procvetao u četvrtom setu i bio bliži pobedi u odlučujućem petom. Pokazao je Miša da srpski tenis ima još momaka sa spartanskim duhom u sebi, a ne samo jednog, ali je srcu ratnika večeras morao da pridoda i srce šampiona da bi pobedio. Nije uspeo.

Lorenzo Muzeti je spasao dve meč lopte pri rezultatu 5:4, a onda je bronzani olimpijac iz Pariza osvojio taj i naredna dva gema, pobedio 3:2 (3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5) i sprečio našeg igrača da se prvi put u karijeri plasira u treće kolo US Opena. Duel na Flešing Medouzu trajao je tri sata i pedeset minuta.

Izabrane vesti

Teško da gorči ukus može da ustane u ustima posle ovakvog meča, jer Srbija 12 godina nije imala četvrtfinalistu grend slema osim Novaka Đokovića. Još od Janka Tipsarevića na US Openu 2012. beli sport vapi za nekim većim uspehom ostalih momaka, ali to nikako da dođe i neće ni ove godine. I kad se taman ponadamo da su momci poput Miše, Filipa, Lacija, Ducija prelomili u glavi i prešli na viši nivo, dobijemo hladno otrežnjenje. Zbog toga ovaj poraz boli baš toliko.

Simbolika ovakvih poraza postaje sve jezivija po srpski tenis i dok Novak još bude tu ona će dobijati masku, ali je sam podatak da niko osim najboljeg u istoriji ne može na najvećoj pozornici da opepeli i bar jednom stigne do osam najboljih više nego alarmantan, jer kao da nema tenisera sa šampionskim genom, koji će da nadvlada kad meč treba da se prelomi.

Poveo je Kecmanović u petom setu sa 4:3, potom i sa 5:4 i onda imao dve meč lopte na servis Italijana, ali Muzeti se spektakularno izvukao. I nažalost ne samo to... Posle maratonskog gema i četiri izjednačenja, Italijan je došao do brejka za 6:5 i potom odservirao za 7:5 i pobedu. Osvajača bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Parizu u trećem kolu očekuje Amerikanac Brendon Nakašima, koji je bio bolji od Artura Kazoa, 6:4, 6:4, 6:2. 


tagovi

Miomir KecmanovićLorenco Muzeti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara