Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Idemo po 21. grend slem: Novak Đoković igra na Australijan openu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 11:21

Saga je konačno okončana...

Neizvesnost je gotova. Novak Đoković je otklonio sve dileme oko učešća na Otvorenom prvenstvu Australije objavom na društvenim mrežama da je spakovan krenuo za Melburn, gde će pokušati da osvoji rekordnu, 21. grend slem titulu.

Kako je naveo prvi reket sveta u kratkom saopštenju, dobio je izuzeće što će reći da će i bez vakcine protiv korona virsa moći da igra u Australiji, iako su stroge Kovid mere u toj zemlji pretile da ga spreče da brani titulu u Melburnu.

Izabrane vesti

Ovako, Novak kreće po jubilarnu 10. titulu na Australijan openu. Rekosmo već i rekordnu 21. na grend slemu.

Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo

“, napisao je Đ

oković

i obradovao teniske fanove širom sveta.

O onima iz Srbije da i ne govorimo. Nacionalni praznik. Jer ovaj Đokovićev nastup u Melburnu više niko ne vidi tek kao jedan u nizu. Ovaj Australijan open je, nadamo se svi, onaj na kome će se ime Novaka Đokovića zlatnim slovima upisati u sve sportske almanahe kao najboljeg u istoriji tenisa!

Novak Đoković osvaja dva ili više grend slema u 2022. godini – kvota 3,00

Trenutno stanje: Rodžer Federer 20, Rafael Nadal 20, Novak Đoković 20. A broj grend slem titula nekako je opšte prihvaćen kao krunski argument u raspravi o tome ko je najbolji svih vremena. Svi ostali su već na Novakovoj strani. Federer će pride sa svojih 40 godina teško do još nekog grend slem trofeja, Nadal bi i mogao, mada je i on bez pehara sa jednog od četiri najveća turnira još od Rolan Garosa 2020.

Đoković osvaja Australijan Open – kvota 2,40

A taman i da su na vrhuncu moći, Australijan Open je Novakovo igralište. I ako ga je u Njujorku pritisak i slomio u finalu sa Danilom Medvedevim, grend slem u Melburnu je idealna šansa da se probije i ta barijera. Sigurni smo, posle će sve biti mnogo lakše.



tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openAustralijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara