(©Reuters)
(©Reuters)

Gudelj kao model za Đokovića: Trening 20 dana posle operacije kolena

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 20:33

Ipak, još se čekaju vesti o težini Novakove povrede

Biće to trka sa vremenom: Novak Đoković je povredio meniskus desnog kolena i moraće na operaciju, a u isto vreme želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će početi 26. jula. Dakle, ima nekih šest nedelja vremena do toga. Da li je dovoljno?

Razmišljati o nastupu na Vimbldonu, koji će startovati dve nedelje ranije je možda ipak nerealno, pogotovo što se još ne zna koji je stepen Đokovićeve povrede, ali...

Izabrane vesti

Povreda meniskusa je relativno česta kod sportista, pogotovo kod fudbalera. Najsvežiji primer, koji može da ohrabri Novaka, dogodio se fudbalskom reprezentativcu Nemanji Gudelju, kojem je takođe stradalo desno koleno pred kraj sezone u Sevilji.

Gudelj je 25. aprila preko društvenih mreža obavestio javnost da je imao hiruršku intervenciju na kolenu, a već 13. maja je objavio snimak kako trči na treningu Sevilje! Dakle, prošlo je manje od 20 dana između operacije i istrčavanja na fudbalskom terenu.

U intervjuu za Mozzart Sport direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović je na tu temu rekao:

„Išao je Gudelj na artroskopiju, taj deo su mu očistili i tu nema velike rane. Ja sam 21. dan posle operacije branio utakmicu. Siguran sam da je i on već prvog dana posle zahvata radio trening, jačanje mišića“.

Prema tome, nada da će Novak igrati makar na Olimpijskim igrama – postoji. A, mnogi su se setili da je istu povredu pre tri godine imao Tejlor Fric, američki teniser, koju je zaradio takođe na Rolan Garosu. Išao je na operaciju i stigao je čak da zaigra na Vimbldonu! Nije stigao predaleko, ali je priznao da probleme sa kolenom nije imao.

Dakle, nada može i mora da postoji.


tagovi

Novak ĐokovićNemanja GudeljRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara