Karlos Alkaras i Rafael Nadal (AFP)
Karlos Alkaras i Rafael Nadal (AFP)

Goreće Pariz: Nadal i Alkaras u dublu na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 13:17

Potvrdio selektor španske teniske reprezentacije David Ferer

Nema veće teniske sile od Španije. Devet različitih grend slem šampiona dali su Španci u istoriji najvećih teniskih turnira, kroz istoriju su osvajali tri medalje u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama. Na predstojećim u Parizu, nadaju se da će bogatu riznicu upotpuniti, a jedno od oružja osim Karlosa Alkarasa u singlu, biće im i najatraktivniji dubl planete - uz Karlitosa stajaće jedan od najvećih svih vremena, Rafael Nadal.

Kako će se mečevi na Olmpijskim igrama igraju u teniskom kompleksu Rolan Garosa, na Filip Šatrijeu i Suzan Lenglenu, možete zamisliti koliku će euforiju izazvati novo pojavljivanje čoveka koji je poslednjih dvadesetak godina gotovo privatizovao Frenč open... Pa još kada istrči na teren u paru sa najperspektivnijim igračem današnjice i novopečenim vlasnikom trofeja Musketara.

Izabrane vesti

Selektor teniske reprezentacije Španije David Ferer obelodanio je predstavnike državnog tima na dolazećoj planetarnoj smotri u Francuskoj. Tamo će boje selekcije sa jugozapada Evrope braniti Alkaras (2), Nadal (zaštićeni renking 9. mesto ATP liste), Pablo Karenjo Busta (zaštićeni renking 18. mesto ATP liste), Alehandro Davidovič Fokina i prvi dublaš sveta Marsel Granoljers.

Svi osim Granoljersa nastupaće u singlu, dok će Španiju predstavljati dva dubla. Jedan u sastavu Nadal - Alkaras i drugi koji tek treba da bude određen. Pitanje je samo hoće li uz Granoljersa stati Davidovič Fokina ili Karenjo Busta.

"Nisam uspeo da osvojim medalju kao igrač, nadam se da ću to uraditi kao kormilar reprezentacije", rekao je nekadašnji finalista Rolan Garosa David Ferer.

Na olimpijskom teniksom turniru koji je na programu od 27. jula do 4. avgusta. Takmičenje u muškom dublu počinje od osmine finala što znači da vas već dve pobede dovode u poziciju da se borite za medalju.

"Podloga nam izuzetno odgovara. Nadal nije imao sreće da na startu Rolan Garosa za rivala dobije spremnijeg igrača. Rafa će biti veliki kandidat za medalju", poručio je Migel Dijaz, predsednik Teniskog saveza Španije i zaključio: "Možemo da osvojimo dve, do tri medalje".


tagovi

Rafael NadalKarlos AlkarasOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara