Megin srećan pogled na vitrine

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.02.20. | 10:16

Sastav Dejana Milojevića želi da ponovi uspeh od pre četiri godine u Nišu

Finale Kupa Radivoja Koraća, meč protiv Mege protiv Partizana, 2016. godina. Ne deluje tako daleko, zar ne? Krajnji rezultat na semaforu bio je 85:80 i veliko slavlje ekipe Dejana Milojevića moglo je da počne. Klub je osvojio prvi trofej od osnivanja.

Mnogi bi rekli da je samo bilo pitanje vremena kada će se to i desiti. Tek, godinama unazad Mega je utabala velike korake od standardnog tima domaćeg prvenstva do punopravnog člana ABA lige. Ali ta generacija, koja je 2016. godine osvojila Kup Radivoja Koraća ostvarila je san svih kojima je ružičasti dres u srcu.

Izabrane vesti

MEGA BEMAKS OSVAJAČ KUPA – 60,0

SLOBODA UŽICE OSVAJAČ KUPA – 800

Elem, uvek se vredi podsetiti momaka koji su se okitili vrednim trofejom i medaljom oko vrata te nedeljne večeri sredinom februara u "Čairu". Većina njih biće vam poznata već na prvu loptu...

Krenimo redom, od tada najefikasnijeg, Nikole Ivanovića, koji je sa 24 poena uz 5/8 iz igre i 9/12 sa linije za slobodna bacanja predvodio sastav Dejana Milojevića do trofeja. Isti igrač sada predvodio Budućnost na putu ka plej-ofu na Jadranu, baš kao i Danilo Nikolić, koji je bio član te "zlatne" Megine generacije.

Pobednički tim Mege iz 2016. godine

Nalazi se tu i nekoliko aktuelnih košarkaša Partizana. Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac i Nikola Janković tada su nosili ružičasti dres i podjednako su doprineli tome da se na kraju podigne čuvena "Žućkova levica". Ljubitelji NBA košarke odmah će uzviknuti da je dres beogradskog kluba nosio i Timoti Luvavu-Kabaro, a uz Alfu Kabu, bio je jedini igrač van prostora Balkana, koji je nastupao za Megu na tom turniru.

Startnu petorku tada je sačinjavao i Đorđe Simeunović, koji je u tekućoj sezoni nastupao za ekipu Dragana Bajića u Igokei. Ostatak košarkaša dobro je poznat onima koji redovno prate zbivanja u Košarkaškoj ligi Srbije. Tako su se među "odabranima" našli Stefan Simić, aktuelni kapiten Slobode, sa kojom Mega i igra ove večeri u četvrtfinalu, ali i Milenko Veljković, stameni Kruševčanin, koji se na kraju prošle sezone odlučio na selidbu u špansku Palensiju.

Našao se tu i Novak Musić, jedan od najboljih plejmejkera domaćeg prvenstva, koji je nažalost veći deo ove sezone propustio zbog povrede, kao i Nikola Pavlović, koji se nalazi u dresu Zlatibora iz Čajetine i standardno dobro "gura" u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sa leva na desno: Novak Musić, Danilo Nikolić i Timoti Luvavu-Kabaro

I evo nas, četiri godine kasnije, na istom mestu i na istom odstojanju. Mega ove sezone na Jadranu nije blistala kao nekih ranijih godina, ali još uvek ima realne šanse da izbegne čak i mesto u baražu. Doduše, biće neophodna puna koncentracija i motiv u ta poslednja tri kola u ABA ligi, ali dok se učešće na regionalnoj sceni ne vrati pred nas, vredi se fokusirati isključivo na Kup.

Videćemo da li će "12 veličanstvenih" košarkaša Mege predvođenih Dejanom Milojevićem sa klupe, kao i pre četiri godine, uspeti da napravi podvig i domogne se drugog trofeja u istoriji kluba. Strateg Mege će moći da računa na kapitena Edina Atića, kao i Kendrika Perija, Marka Simonovića i Blaža Mesičeka od stranih igrača. Od domaćih snaga će najviše očekivati od Nikole Miškovića, Luke Ašćerića, Andrije Marjanovića, Luke Cerovine i Nikole Tanaskovića.

Kao i uvek, Mega je i ove sezone mogla dosta da se osloni na svoj mlađi pogon, koji radi "punom parom" i koji se i ove sezone u najboljem mogućem svetlu predstavio na juniorskim turnirima ABA lige i Evrolige, gde su Beograđani ušli u samu završnicu. Uostalom, Aca Langović i Marko Brekić, koji inače igraju na dvojnoj licenci u Megi i OKK Beogradu, prošli su baš taj put. A nisu jedini, već su samo jedni od mnogih.

Nove Megine nade: Nikola Tanasković, Luka Cerovina, Marko Simonović i Nikola Mišković

Potcenjivanja, ipak, ne bi smelo da bude, ukoliko se misli ponoviti onaj uspeh iz 2016. godine. To ističe i trener Mege, Dejan Milojević, koji se nada da će njegova ekipa postaviti svoj stil igre i opravdati ulogu favorita protiv užičke Slobode.
"Kup je takmičenje u kome svaka ekipa ima svoju šansu i gde smo i u prošlosti viđali iznenađenja. Na tu jednu utakmicu i manje ekipe imaju šanse protiv favorita. Sloboda igra sjajno u KLS-u i sigurno ih nećemo potceniti. Verujem da će publika imati prilike da uživa u mečevima a mi smo uvek dodatno motivisani da se prikažemo u dobrom svetlu u Nišu gde smo 2016. osvojili naš prvi i za sada jedini trofej u Kupu. Ukoliko uspemo da nametnemo naš ritam na utakmici, verujem da ćemo opravdati ulogu favorita i plasirati se u polufinale. Idemo korak po korak, pa ćemo videti koliko daleko možemo da doguramo", rekao je Milojević.

Gotovo istog mišljenja je i prvotimac tima u ružičastim dresovima, Luka Ašćerić, koji se nada pobedi protiv Slobode i plasmanu u narednu rundu takmičenja.
"Igramo protiv veoma nezgodne ekipe Slobode koja se nalazi u vrhu KLS-a i sigurno je da će želeti da se pokažu u što boljem svetlu na Kupu. Moramo da budemo vrlo oprezni i da sa pravom energijom uđemo u meč. Pokušaćemo uz agresivnu odbranu da uspostavimo kontrolu nad utakmicom od starta. Ne bežimo od uloge favorita, ali ne smemo da se opustimo jer je prostor za ispravljanje grešaka sužen na ovakvom takmičenju. Ukoliko budemo na svom nivou, verujem da ćemo doći do pobede i plasmana u polufinale", istakao je Ašćerić.

Dalje ne vredi dužiti. Svi dobro znaju kakav talenat krije Megina košarkaška škola i sa kakvim košarkašima raspolaže Dejan Milojević. Ostaje samo da vidimo da li mogu da odu do samog kraja. Za novo čudo i za novi trofej, sada već drugi u njihovoj istoriji.

Foto: KK Mega Bemax / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara