Golden swing Lasla Đerea

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.02.20. | 14:02

ATP turnirom u argentinskoj Kordobi počeo je februarski deo teniske sezone koji se igra u Latinskoj Americi

Latinska Amerika je neiscrpan bunar sportskih talenata, i to ne samo u fudbalu i eventualno košarci već dobrim delom i u tenisu. I tako već decenijama, te ne čudi što se tamo igra za mnoge neočekivano veliki broj turnira.

RASPORED MEČEVA (+4 Č)

Izabrane vesti

A naročito u februaru kada je tamo možda i najlepši deo godine pošto se leto polako završava u "donjem" delu zemljine lopte. Čuveni "Golden Swing" je pred nama u kojem nas očekuje pet turnira i od čega su četiri na šljaci Latinske Amerike - u Kordobi, Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru, Santjago de Čileu i Akapulku koji je jeidni sa tvrdom podlogom.

I ove sezone u tom kraju sveta sreću će potražiti Laslo Đere. Da podsetimo, momak iz Sente je pre godinu dana osvojio prvi i jedini ATP turnir u karijeri, u Rio de Žaneiru, a pehar je posvetio preminulim roditeljima. Emotivna priča o hrabrom Banaćaninu zadivila je svet, ali nakon toga naš reprezentativac nije baš mogao da se pohvali značajnim rezultatima, našta su uglavnom uticale povrede, ali i bolest koja ga je minule jeseni potpuno izbacila iz koloseka.

No, srpski as je sada zdrav i spreman, te se vraća na "mesto zločina". A kreće od Argentine, tačnije Kordobe gde je počeo ATP 250 turnir (šljaka na otvorenom, nagradni fond 536.355 $). Pošto je kao četvrTi nosilac bio slobodan u prvom kolu u drugom se večeras sastaje sa kvalifikantom Pedrom Martinezom. U pitanju je Španac koji je, kada se računaju i kvalifikacije, u Kordobi već zabeležio tri pobede i sa velikim samopouzdanjem i rasterećenjem dočekuje duel sa 39. reketom sveta. Ali, jasno je da je Đere ipak klasa za 150. na svetu, ali je takođe janso da ga sada neće potceniti. Treba takođe uvek imati na umu da su španski teniseri uglavnom veliki mastor igre na zemljanoj podlozi, te možemno oečikvati jači optor Španca, pre svega na početku meču. Ne treba zaboraviti na to da naš as u Južnoj Americi brani veliki broj bodova iz prošle godine te je time silno motivisan. Da podsetimo u 2019. odneo je šampionskih 500 poena iz Rija i još 90 iz Sao Pula koji je turnir sada prepustio čileanskoj prestonici.

Pobednik ovog susreta ide na boljeg iz "argentinskog derbija" u kojem se odmeravaju aktuleni šampion Huan Ignasijo Londero i Pedro Kašin. Iako je Londero 50. na svetu, a njegov sunarodnik i protivnik tek 354. ovde nije veliki favorit. Da ima problema sa Kašinom govori nam podatak da je 1-1 u međusobnim duelima, i da je oba puta bilo veoma napeto. Susret za izbegavanje ili rizikpošto MOZZART na Kašina daje kvotu 3,80.

Ako tražite eventualnu sigurizzu predlažemo vam da odigrate na Dijega Švarcman protiv Đumea Munara. Argetinski heroj bi trebalo relativno lako da završi posa protiv 22-godišnjeg Majorčanina, trenutno 87. na svetu. Pošto je u pitanju učenik Rafe Nadala, tačnije strica mu Tonija jasno je da se najbolje snalazi na šljakastoj podlogi, koja je, da muka bude veća omiljena i omalenom Švarcmanu. Ovde je kec veliki kao vrata.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara