Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

GOAT sa operisanim kolenom protiv najbržeg na svetu sa povređenim zglobom

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 09:20

Novak Đoković protiv Aleksa de Minora u četvrtfinalu Vimbldona

Na papiru gledano, zvuči kao sudar ranjenika: Najveći teniser sveta svih vremena, koji je na turnir došao sa operisanim kolenom, igraće protiv najbržeg na svetu – u belom sportu, jasno – koji je u prethodnom meču povredio zglob.

Ili, lepše rečeno: na jednoj strani mreže biće Novak Đoković, na drugoj Aleks de Minor, a na talonu karta za polufinale Vimbldona. Meč će biti drugi po rasporedu na Centralnom terenu, igraće se nakon okršaja teniserki Ribakina – Svitolina, koje će početi u 14.30 časova. Što znači da Nole i „Demon“ neće početi svoj ples pre 16.00.

Izabrane vesti

Đoković je do sada bio odličan. Tri prve runde dobio je rutinski, jeste izgubio dva seta, ali ni u jednom trenutku mu rezultat, odnosno pobeda, nije bio ugrožen. Kada je na red došlo najveće iskušenje, Holger Rune u osmini finala, srpski as je podigao igru za brzinu više i samleo Danca kao nikada do sada (3:0).

Nakon meča imao je Novak i obraćanje publici, prvi put je žestoko uzvratio onima koji su ga provocirali sa tribina, pa je ponovo sve drugo, samo ne njegova impresivna pobeda, bila tema nakon toga. Ali, kao što je zavapio jedan britanski list sutradan:

„Oh ne, probudili smo Đokovića“.

Da, deluje da je baš tako. Ona poslednja kapisla koja je potrebna ponekad Novaku da pukne i da njegov motiv i želju dignu do limita, deluje da se dogodila u osmini finala i to nikako nije dobar znak za Aleksa de Minora. Za Australijanca bi možda čak bilo najbolje da zamoli publiku da u miru i tišini gleda meč, da ne čačka „mečku“.

Uostalom, zna De Minor jako dobro kako je to kada sa druge strane mreže izađe Novak osvetnik. Kada je deportovan iz Australije one užasne 2022. godine, „Demon“ je na dosta posprdan način govorio o Đokoviću. Kao po onoj izreci, osveta se servira hladna, došao je trenutak da Srbin odgovori šta ima. Na terenu baš Australijan opena. Te 2023. godine bilo je pomalo tužno gledati demoliranje kao da igraju senior protiv juniora. Novak je dobio meč, De Minor je u tri seta osvojio pet gemova. Lekcija naučena, nikada više lošu reč o teniskom GOAT-u (Najveći svih vremena) nije rekao.

Dobio je Australijanac sledeći duel, na Junajted kupu minule zime, a poslednji okršaj, na šljaci Monte Karla, pripao je Đokoviću. A, ovo će im biti prvi put da se sreću na travi.

Dok je Novak sedmostruki osvajač Vimbldona i juri ove godine da izjednači Federerov rekord po broju trofeja u Londonu, De Minor je prvi put u četvrtfinalu. I to mu je najdalje što je dobacio na bilo kojem grend slemu.

Jasno je da je sve na strani Novaka Đokovića, da kao veliki favorit ulazi u ovaj meč. Još tri koraka dele ga od trofeja. Tada, kada se obrisi pehara već naslućuju na vidiku, teniski GOAT postaje najopasniji.


tagovi

Novak ĐokovićAleks de MinorVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara