Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Gledaćemo klasik u drugom kolu, Nadal prebrodio Fučoviča i ide na Novaka!

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 17:59

Čeka nas spektakl

Bila su neka srećnija vremena, kada su se mečevi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala gledali samo kada se igralo za titule, u Parizu ćemo ipak teniski klasik moći da vidimo već u drugom kolu! Španski as uspeo je da pregrmi duel sa Martonom Fučevičem i zakaže spektakl sa Novakom Đokovićem koji ćemo gledati u ponedeljak ili utorak. Kako bilo, dobra je stvar što će naš as imati svakako dan više za odmor od Nadala koji je slavio na pariskoj šljaci u tri seta - 6:1, 4:6, 6:4.

Ostaje da vidimo kada će tačno da se sastanu Đoković i Nadal, sve još zavisi od rasporeda takmičenja. Svakako, čeka nas sudar svetova, verovatno jedan od poslednjih, ako ne i poslednji između dva velikana koji su promenili svetski tenis. Biće to njihov jubilarni 60. okršaj, a Đoković trenutno vodi sa 30:29!

Izabrane vesti

Španac je u subotu dobio okršaj u dublu sa Karlosom Alkarasom, a danas je pokazao klasu i žestoku borbu protiv tvrdoglavog Mađara koji se nije predavao čak i kada je prvi set izgubio ubedljivo. Ostaje da se vidi kakvo je stanje Nadalovog domalog prsta koji je morao da bandažira posle petog gema odlučujeg seta, pri vođstvu od 3:2. I pored toga Španac je zadržao pribranost i priveo meč kraju, pošto je rivalu dozvolio još dva gema.

Šljaka je Nadalova površina i tu diskusije nema. Dovoljno je samo videti da ima impresivan učinak 112-4 na terenu gde se igra Rolan Garos da vam postane jasno koliko je dominantan. Tako je protutnjao kroz prvi set u kojem je Fučoviču dozvolio samo jedan gem i sve to je trajalo malo više od pola sata.

Međutim, nastavak susreta doveo je čak u pitanje da li ćemo na pariskoj šljaci gledati klasik ili sudar Đokovića i Fučoviča. Mađar ne samo da je napravio rani brejk u drugom setu koji je dobio sa 6:4, već je vodio sa 2-1 u odlučujućem periodu i imao 40-0 na Nadalov servis! Umesto da to iskoristi, kralj šljake je uspeo da se digne i sačuva servis. Ispostavilo se da je to bio ključni momenat susreta, jer je Fučovič u narednom gemu promašio bekhend koji je Nadalu doneo najvažniji brejk.

Razlog zašto je meč bio ovako tesan nije u Nadalovom mučenju, već je Fučovič zaista odigrao meč na maksimumu svojih mogućnosti, iako je pretrpeo šamar na otvaranju.

Sada sa nestrpljenjem čekamo okršaj Đokovića i Nadala. Biće to momenat za pamćenje.

U ostalim mečevima, da kratko pomenemo da je Kasper Rud pobedio Tara Denijela sa 7-5, 6:1 i ide na Italijana Andreu Vavasorija koji je bio bolji od Španca Pedra Martineza sa 6:4, 4:6, 6:4. Igo Umber je pobedio drugog Mađara, Fabijana Maržana sa 6:3, 6:2, dok je Kanađanin Feliks Ože Alijasim nadigrao Amerikanca Markosa Girona sa 6:1, 6:4. Stefanos Cicipas, potencijalni Novakov rival u četvrtfinalu, bio je siguran protiv Belgijanca Zizua Bergsa sa 7:6(6), 1:6, 6:1.


tagovi

Rafael NadalPariz 2024Marton Fučovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara