Gem 48 sekundi, set 22 minuta, Novakova 70. pobeda u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 08:27

I u narednom kolu čeka ga Japanac

Važi japanska železnica za najmoderniju na planeti. Važi i Novak Đoković za tenisera koji eskpresno stiže do cilja, pa je u drugom kolu Autralijan opena počistio sa terena Tacumu Ita i za samo 99 minuta nastavio juriš na odbranu pehara u Melburnu. Ako se protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa malo mučio, onda je protiv 146. igrača na ATP listi posao odradio rutinski – 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

Koliko je Srbin bio dominantan pokazuje podatak da nijednom nije bio čak ni u opasnosti da izgubi servis. Čak se čini da je želeo da pokaže publici kako je u stanju da dobija kao nekad. Brzopotezno. Prvi set je o okončao posle samo 22 minuta provedena na terenu, dok je u trećem jedan gem završio za svega 48 sekundi. Impresivno!

Izabrane vesti

Dovoljno za ukupno 901. pobedu u karijeri i jubilarnu 70. na prvom grend slemu sezone. U Melburnu ima učinak od 70 slavlja i samo osam poraza. Ovo mu je 13. put u poslednjih 14 godina da se plasirao u treće kolo turnira u Australiji, što samo pokazuje koliko obožava da igra na Petom kontinentu.

Naredni rival mu je još jedan Japanac, Jošito Nošioka, koji je iznenadio Dena Evansa (6:4, 6:3, 6:4).
Izgleda mi kao da su samo Japanci na terenu“, našalio se naš nas. „Nošioka je veoma brz, verovatno jedan od najbržih na ATP turu. Znam mu i vrline i mane i nadam se da ću uspeti da ih prilagodim mom planu igre“.

Prema trenutnom rasporedu, Đoković će meč treće runde igrati u petak od jedan čas iza ponoći po srpskom vremenu.

Dok Novak grabi ka rekordnom osmom peharu, Srbija je ostala bez jedine predstavnice u ženskoj konkurenciji na Australijan openu. Nina Stojanović nije uspela da iznenadi Anastasiju Pavljučenkovu, pa je posle 72 minuta igre morala da stegne ruku Ruskinji – 1:6, 5:7.
Nisu baš sjajni utisci o mom debiju. Očekivala sam znatno više od sebe, možda su me očekivanja i stopirala. Ušla sam dosta opušteno u meč. Nisu bili sjajni uslovi ni za mene ni za nju, bilo je dosta vetra, nisam se snašla sa servisom i riternom. Ništa mi nije išlo u prvom setu. Mislim da nisam dovoljno verovala u pobedu, da mogu sa takvom igrom da prođem dalje“, opisala je naša mlada nada.

Za nju tek ima vremena.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara