Gazeta tvrdi: Đoković jutros operisan u Parizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 11:25

Potrebne tri nedelje za oporavak

Novak Đoković je već obavio operaciju u Parizu! Ovog jutra srpski as, najbolji teniser sveta svih vremena, podvrgnut je hiruirškoj intervenciji na jednoj klinici u glavnom gradu Francuske, tvrdi uvek dobro obaveštena italijanska „Gazeta delo Sport“.

Prema saznanjima ovog lista, očekuje se da Đoković već za koji sat, na štakama, napusti kliniku i ode na kućni oporavak. Prema prvim procenama, ukoliko je sve urađeno kako treba, srpski as će biti tri nedelje van terena, što znači da postoje realne šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od nastupa na Vimbldonu, koji će početi 1. jul, dakle, nema ništa, iako je, recimo, Tejlor Fric pre neku godinu uspeo da se nakon povrede meniskusa na Rolan Garosu i operacije, spremi i zaigra na Otvorenom prvenstvu Engleske. Ipak, malo je verovatno da će Đoković uopšte pokušavati da ide tim putem, pošto su mu Olimpijske igre prioritet za ovu sezonu, velika želja da osvoji zlatnu medalju, jedini iole vredan trofej koji još nije podigao u karijeri.

Igre u Parizu počeće 26. jula, tako da Đoković ima mesec i po dana da se oporavi i vrati na teren, eventualno da odigra neki manji turnir na šljaci pre starta OI.

Novak je povredu meniskusa doživeo u drugom setu meča sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Rolan Garosa, pa iako je gubio 2:1 u setovima i 4:2 u četvrtom setu, sa takvim problemom je uspeo da preokrene i da dobije meč. Ali, juče je objavio da se povlači sa turnira nakon što mu je na pregledu magnetnom rezonancom dijagnostikovano oštećenje meniskusa. Njegov rival Kasper Rud je bez borbe prošao u polufinale.


tagovi

Novak Đoković

Ostale vesti


Najviše komentara