Filip Krajinović u finalu Stokholma

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.10.19. | 17:42

Preokret srpskog tenisera protiv Karenja-Buste

Srbija će, ipak, imati predstavnika u finalu turnira u glavnom gradu Švedske. Janko Tipsarević sinoć nije uspeo da se izbori za nastavak sna u Stokholmu, ali to je učinio Filip Krajinović koji je danas nakon tri seta savladao Pabla Karenja-Bustu, 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Nije baš najbolje počelo po srpskog tenisera. Karenjo-Busta je zahvaljujući znatno boljoj realizaciji poena na svoj servis dolazio do neophodne sigurnosti. Fića je izgubio servis već u četvrtom gemu, ali je uzvratio tri gema kasnije. Mogao je u sledećem servis gemu još jednom da oduzme servis Špancu, ali pošto to nije učinio stigla je kazna, pa je Karenjo-Busta iskoristio drugu set loptu na Krajinovićev servis - 6:4.

Izabrane vesti

U drugom setu potpuno drugačija priča. Busta se nije video na terenu, srpski teniser je ređao poen za poenom i očas posla je bilo  4:0. Do kraja su dva tenisera razmenila po brejk, pa je set završen rezultatom 6:3.

U poslednjem, trećem setu na brejk se čekalo sve do pred sam kraj. Doduše, Karenjo-Busta je mogao da dođe do važne prednosti u prvom, pa u trećem gemu, ali kada to već nije uradio, jeste Krajinović. Filip je sačekao svoj trenutak, iskoristio jednu od tri brejk lopte u osmom gemu i na kraju slavio – 6:3.

Filipa Krajinovića u finalu čeka bolji iz meča Juiči Sugita Denis Šapovalov, a pobednik turnira dobiće 250 ATP bodova i nešto više od 100.000 dolara.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara